Brabus Ultimate E: Καθαρά και δυνατά!


Η σειρά Brabus Ultimate E δεν είναι κάτι εντελώς νέο αφού την είχαμε δει ως concept πριν από περίπου τρία χρόνια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BRABUS
  • 14/9/2020

Όπως ίσως να γνωρίζετε η Smart έχει εξαγορασθεί πλέον από την Geely κατά το ήμισυ και συνεχίζει μόνο ηλεκτρικά. Κάτι φυσικά που δεν επηρεάζει την συνεργασία με την Brabus που είχε παρουσιάσει 23 μόλις ηλεκτρικά Smart πριν από δύο χρόνια. Τώρα επανέρχεται με την σειρά Ultimate E, η οποία βασίζεται στα facelift μοντέλα.

Οπτικά η δουλειά που έχει κάνει η Brabus μιλά από μόνη της και μέσα από τις πολλές αισθητικές αναβαθμίσεις. Καταρχήν, μπροστά ξεχωρίζει ο νέος προφυλακτήρας με το ψευδό-πλέγμα. Από το πλάι διακρίνεται το χαμηλωμένο σασί και οι μαύρες ή άσπρες ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά νούμερο 25/30. Στο πίσω μέρος υπάρχει εξίσου αγριεμένος προφυλακτήρας και ένας διακριτικός διαχύτης.

Πάντως, το όλο πακέτο της Brabus δεν περιλαμβάνει μόνο επιδερμικές βελτιώσεις αλλά και ουσιαστικές για το σύστημα πρόωσης με αναβαθμισμένο έλεγχο ροπής και διακόπτη για διαφορετικά στιλ οδήγησης και απόκρισης του πεντάλ του γκαζιού.

Κάπως έτσι η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 92 PS (από 81 PS) όταν επιλεχθεί το πρόγραμμα Sport (υπάρχει ακόμη τέσσερα) με την ροπή στα 180 Nm. Σχετικά με τις επιδόσεις απαιτούνται 10,9 sec για την διαδικασία του 0-100 km/h με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 130 km/h.

Στην Γερμανία η σειρά Ultimate E διατίθεται στην τιμή εκκίνησης των 49.449 ευρώ. Και αν γνωρίζετε για ποιον λόγο θα έδινε κανείς τόσα χρήματα για να αγοράσει ένα «πειραγμένο» Smart, θα θέλαμε τον μάθουμε και εμείς :-)