Brembo που έχουν φινίρισμα… καθρέπτη! (video)


H ιταλική εταιρία παρουσιάζει ένα νέο φινίρισμα για δισκόφρενα που είναι τα καταλληλότερα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BREMBO
  • 17/9/2020

Καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι από τον χώρο των προμηθευτών και δη των συστημάτων πέδησης όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η πασίγνωστη εταιρία Brembo. H οποία ανακοίνωσε μία νέα σειρά δισκόφρενων με την ονομασία Greentive (από τις λέξεις “Green” και “Distinctive”) και την πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση με την τόσο λεία επιφάνεια που θυμίζει καθρέπτη.

Η κατεργασία της επιφάνειας του δίσκου δεν προέκυψε για λόγους αισθητικής, αλλά σκοπός της είναι η μικρότερη φθορά των υλικών τριβής (και συνεπώς της δημιουργίας επιβλαβών για το περιβάλλον μικροσωματιδίων) και δίχως να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα της τροχοπέδησης.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο πάνω από τον χαλύβδινο δίσκο περνιέται μια επιπλέον επένδυση με την μέθοδο High-Velocity-Oxy-Fuel, όπως την ονομάζει η Brembo. Η ιταλική εταιρία λέει πως η επένδυση διαρκεί όσο και ο δίσκος, ενώ αναφέρει πως είναι τα καταλληλότερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την ιδιαίτερη επιβράδυνση λόγω και της ανάκτησης ενέργειας.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!

Η Brembo δεν ανακοινώνει το κόστος, το οποίο προφανώς θα είναι υψηλό και ανάλογο για premium και πολυτελή αυτοκίνητα. Πάντως, για όσους νοιάζονται και για την εμφάνιση των δίσκων η Brembo αναφέρει πως η ιδιότητά τους να μην συγκρατούν σκόνη έχει ως αποτέλεσμα να μην διατηρούνται πιο καθαρές οι ζάντες. Καλό!