Bridgestone Enliten: Ελαστικά μειωμένου βάρους για μικρότερες εκπομπές CO2


Η Bridgestone παρουσιάζει την τεχνολογία Enliten, μία νέα τεχνολογία ελαστικών χαμηλού βάρους, που απαιτεί την χρήση λιγότερων υλικών και μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

  • 23/6/2019

Την σημερινή εποχή, η συρρίκνωση των πόρων και η κλιματική αλλαγή είναι δύο παγκόσμια φαινόμενα που ενισχύουν κατά πολύ την πίεση που ασκείται στους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ως αντίδραση σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έχει θέσει ολοένα αυξανόμενους αυστηρούς στόχους στους κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού (ΟΕΜ), ώστε να μειώσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται από τα οχήματα τους. H Enliten είναι η τελευταία ανακάλυψη της Bridgestone, ως λύση για την επίτευξη αυτών των στόχων, μέσω των ελαστικών αρχικού εξοπλισμού. Η τεχνολογία αυτή μειώνει την αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού επιβατικού οχήματος, κατά μέσο όρο 20%, σε σύγκριση με ένα συμβατικό, κορυφαίο θερινό touring ελαστικό. Αυτό επιτρέπει στα ελαστικά με ενσωματωμένη τεχνολογία Enliten να συνεισφέρουν στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ παράλληλα παρατείνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το εύρος κίνησης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η τεχνολογία Enliten συνδυάζει ένα αποκλειστικό μείγμα υλικών, μειωμένο βάθος πέλματος, μειωμένο και ενισχυμένο πάχος της εσωτερικής επένδυσης, καθώς και ένα νέο, εξειδικευμένο σχέδιο καλουπιού και επιτρέπει την μείωση τους βάρους των ελαστικών για επιβατικά οχήματα κατά μέσο όρο 10%, συγκριτικά με ένα συμβατικό, κορυφαίο θερινό touring ελαστικό. Το γεγονός αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει την μείωση της ποσότητας πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ελαστικών, αλλά επίσης συμβάλλει και στην μείωση της αντίστασης στην κύλιση. Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς κανένα συμβιβασμό στην διάρκεια ζωής του ελαστικού ή την ασφάλεια του. Η τεχνολογία βελτιώνει επίσης την οδηγική συμπεριφορά και ευστάθεια του οχήματος, προς αύξηση της οδηγικής ευχαρίστησης.