Bugatti Chiron L’Ebe: Η νέα σούπερ συλλεκτική έκδοση είναι αφιερωμένη σε μία γυναίκα


Η Bugatti Chiron ολοκληρώνει τον κύκλο της παρουσιάζοντας μία συλλεκτική έκδοση που θα παραχθεί σε μόλις 3 μονάδες και θα ανοίξει τον δρόμο για την έλευση του εξηλεκτρισμένου διαδόχου το 2024.

 

  • 22/6/2022

Με την παραγωγή της Bugatti Chiron Centodieci να έχει ήδη ξεκινήσει το εμβληματικό μοντέλο της ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του με μια ακόμα σούπερ συλλεκτική έκδοση που φέρει την ονομασία L’Ebe και θα παραχθεί σε μόλις 3 αντίγραφα.

Πορτραίτο της L Ebe Bugatti
Πορτραίτο της L'Ebe Bugatti

Βασική πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η κόρη του ιδρυτή της φίρμας ενώ ο σχεδιασμός της έχει επιρροές από την αγάπη του ίδιου του Ettore Bugatti για την Art Deco αισθητική. To ένα από τα τρία αντίγραφα θα βασιστεί στη απλή Chiron και τα άλλα δύο θα χρησιμοποιήσουν ως βάση την έκδοση Sport.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτή την ειδική έκδοση περιορίζονται στο αισθητικό κομμάτι μιας και ο κινητήρας θα παραμείνει ίδιος. Πιο συγκεκριμένα το αμάξωμα θα ενσωματώσει έναν αποκλειστικό μπλε σκούρο χρωματισμό που θα συνδυάζει χρυσές λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις θα έχουν επίσης ένα σκούρο μπλε χρώμα που θα "παντρεύονται" με δερμάτινες cream επιφάνειες. Παράλληλα στα πάνελ στις δύο πόρτες θα υπάρχουν τα σχέδια των πιο σημαντικών μοντέλων της Bugatti από το ξεκίνημα της ιστορίας της μέχρι και σήμερα.

Όπως αναφέραμε ήδη στο εσωτερικό της θα συνεχίσει να υπάρχει ο quad turbo W16 των 8,0 λίτρων και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Στην περίπτωση της έκδοσης Sport το παραπάνω σετάρισμα θα αποδίδει 1.600 PS και 1.600 Nm ροπής και το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να επιταχύνει το 0-200 km /h σε 5,8 sec με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 440 km/h.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, η Bugatti σκοπεύει να παρουσιάσει την διάδοχο της Chiron το 2024, με τις φήμες για εξηλεκτρισμό του κινητήρα να είναι όλο και πιο έντονες όσο περνάει ο καιρός.