Bugatti Chiron Super Sport: Δολοφόνος… εντόμων στα 440 km/h


Στην αναζήτηση της τελειότητας η Bugatti ανεβάζει τον δείκτη δυσκολίας στην εκρηκτική Chiron Super Sport δοκιμάζοντάς την σε ταχύτητες που προκαλούν ίλιγγο. 

  • 23/6/2021

Η Bugatti Chiron Super Sport αποτελεί την ονείρωξη του κάθε petrolhead με τις εξωπραγματικές επιδόσεις που προσφέρει, ωστόσο για την κατασκευάστρια εταιρεία… sky is the limit.

Μετά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στα 380 km/h, ο θηριώδης W16 έχει εισέλθει στην τελική φάση εξέλιξης και δοκιμάζεται για την επίτευξη τελικής ταχύτητας στα 440 km/h. Για να καταχωρήσουν με ακρίβεια όλα τα σχετικά δεδομένα και να κάνουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, οι μηχανικοί της Bugatti δοκιμάζουν ένα πρωτότυπο σε πίστα με περίπου 100 επιπλέον αισθητήρες που καταγράφουν τη θερμοκρασία, την πίεση και άλλες βασικές πληροφορίες.

Σε αυτές τις ταχύτητες, η Chiron Super Sport είναι μία πραγματική «δολοφόνος» εντόμων, όπως αποδεικνύεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Όλες οι δοκιμές έχουν διεξαχθεί σε λειτουργία Top Speed για να εξαλειφθούν τυχόν προβλήματα, πριν ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους πελάτες στα τέλη Αυγούστου 2021. Ακόμη και με την τελική του ταχύτητα 440 km/h, η Bugatti αναφέρει πως ο κινητήρας των 8 λίτρων και των 4 turbo δεν κάνει κανέναν συμβιβασμούς όσον αφορά τις επιδόσεις.

Υπάρχουν περισσότερες αλλαγές για το Chiron Sport εκτός από την επιμήκυνση του και την επιπλέον ισχύ του από το βασικό μοντέλο, καθώς οι μηχανικοί τροποποίησαν επίσης το κιβώτιο ταχυτήτων. Το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη κλειδώνει την 6η σχέση έως στα 403 km/h για να μην «κρεμάσει» το μοτέρ, ενώ η τελική σχέση μετάδοσης είναι 3,6% πιο «μακριά». Ο κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 1.600 ίππους, προσφέρει στο hypercar εκρηκτική επιτάχυνση, ακόμη και αφού αγγίξει τα 400 km/h.

H επίτευξη των 400 km/h διαρκεί μόλις 28,6 δευτερόλεπτα αφού προηγουμένως έχει επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 2,4’’, τα 0-200 km/h σε 5,8’’και τα 0-300 km/h σε 12,1’’.

Σίγουρα, δεν είναι η… βαλλιστική επιτάχυνση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Rimac Nevera, αλλά για ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, λίγα οχήματα θα έρθουν αντιμέτωπα μαζί του.

Αυτά τα εκπληκτικά στατιστικά της απόδοσης κοστίζουν όπως και να έχει, καθώς η Chiron Super Sport πωλείται στα  3,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους και επίσης χωρίς δυνατότητα… customization.

Αλλά με αυτές τις επιδόσεις, ποιος νοιάζεται…