Bugatti: Ρεκόρ πωλήσεων που δε φτάνει ούτε τριψήφιο αριθμό


H Bugatti κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων εντός του 2022, αλλά όχι με τους... εξωπραγματικούς αριθμούς άλλων εταιρειών.

  • ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 11/1/2023

Το 2022 ήταν με διαφορά η πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία της Bugatti.

Ο Γάλλος κατασκευαστής μπόρεσε να παραδώσει 80 οχήματα, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ για την εταιρεία σε μία περίοδο 12 μηνών.

Πλέον, μένουν 100 αντίτυπα της Chiron μέχρι να κλείσει ο κύκλος των 500 αντιτύπων του θηριώδους hypercar.

Και σχετικά με αυτό το μοντέλο, από τις 80 πωλήσεις της Bugatti, η μία εξ αυτών ήταν και η 400η Chiron (που φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία, αλλά και παρακάτω), καθώς και οι 9 τελευταίες Chiron Super Sport 300.

Παράλληλα, κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν και οι τελευταίες 10 Centodieci, όπως και όλες οι Chiron και Chiron Sport που προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά.

«Όπως όλες οι πρώτης τάξεως διεθνείς μάρκες πολυτελείας που ανταγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο σχεδιασμού και απόδοσης, η Bugatti αντιμετώπισε διάφορες προκλήσεις το 2022. Αλλά με μια ομάδα που είναι απαράμιλλη από άποψη ταλέντου, πάθους και αφοσίωσης, η Bugatti αντιμετώπισε και πάλι τέτοιες προκλήσεις κατά μέτωπο, δημιουργώντας και πραγματοποιώντας συναρπαστικές ευκαιρίες», είπε ο Christophe Piochon, πρόεδρος της Bugatti.

Σε ό,τι αφορά το 2023, η αρχή του έτους θα γίνει στο Παρίσι με τη δημοπρασία της μίας και μοναδικής Chiron Profilee, ενώ θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των τελευταίων 100 Chiron, και το άνοιγμα των παραμετροποιήσεων στις Bolide και Mistral.