Cabrio έκδοση για το FIAT 500X


Στη FIAT, έδωσαν την έγκριση για την κατασκευή της ανοιχτής εκδοχής του 500X η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/1/2021

Το πλάνο εμπορικής «αναγέννησης» της FIAT, αλλά και του Ομίλου FIAT Chrysler Automobiles γενικότερα, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σημαντικού αριθμού crossover και SUV νέων μοντέλων. Υπό αυτό το πρίσμα, η απόφαση να κατασκευαστεί η cabrio έκδοση του 500X ήταν αναμενόμενη από τους Ιταλούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να ρισκάρουν επιχειρηματικά και αποζητούν το στυλ.  

Ιδίως έπειτα από την ένταξή της FCA στο στρατηγικό σχήμα Stellantis, μαζί με τον Όμιλο PSA, η προοπτική αυτή δείχνει ευκολότερη καθώς υπάρχει ευρύτερη πρόσβαση σε αντίστοιχη τεχνογνωσία, πλατφόρμες και μηχανικά μέρη. Ωστόσο, το 500X Cabrio θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, με την κανονική έκδοσή του να είναι αυτή που «θα κινεί το άρμα» των πωλήσεων του μοντέλου. Έτσι, η FIAT ακολουθεί το πρόσφατο παράδειγμα της Volkswagen με το T-Roc Cabriolet.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το 500X Cabrio θα έχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μαλακή οροφή και θα εφοδιάζεται με τους ίδιους κινητήρες που τοποθετούνται ήδη στο μοντέλο. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Melfi, μαζί με τα 500Χ και Jeep Compass, και θα υπάρχουν και εκδόσεις με ήπιας υβριδικής διάταξης κινητήρα. Όπως ανακοινώθηκε, το 500X Cabrio αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2021, ενώ θα δημιουργηθεί και η έκδοση Abarth του 500X με στόχο τις επιδόσεις.