Cadillac One: Αυτά είναι τα μυστικά όπλα της λιμουζίνας του Προέδρου Biden (photos-video)


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden βρίσκεται στη Μαδρίτη για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και κυκλοφορεί στους δρόμους με τη θηριώδη προεδρική λιμουζίνα, τα gadget της οποίας θα ζήλευε ακόμα και ο James Bond.

  • 27/6/2022

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει στραφεί στη Μαδρίτη αφού το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2022 θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα να είναι η ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία της Φινλανδίας και της Σουηδίας καθώς και τη στάση που θα κρατήσει η Τουρκία απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

Επί ποδός βρίσκεται και η ελληνική αντιπροσωπεία αφού τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις μας με την Τουρκία έχουν κλιμακωθεί και είναι πολύ πιθανό ο Πρόεδρος Ερντογάν να προχωρήσει σε ακόμα μία προκλητική δήλωση.

Μαζί με τους κορυφαίους ηγέτες του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη θα βρεθεί και το “Τέρας” (The Beast) του προέδρου Joe Baiden. Η αναφορά γίνεται για την προεδρική λιμουζίνα η οποία διαθέτει μια σειρά από οπλικά συστήματα και gadgets που θα έκαναν μέχρι και το James Bond να σκάσει από τη ζήλεια του.

Προφανώς για λόγους ασφαλείας δεν έχει αποκαλυφθεί το πλήρες οπλοστάσιο της προεδρικής Cadillac αλλά αρκετά στοιχεία έχουν ξεφύγει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η κατασκευή του τρέχοντος μοντέλου έγινε το 2018 από την General Motors και όπως κάθε προεδρική λιμουζίνα αναμένεται να βγει εκτός υπηρεσίας με τη συμπλήρωση 8 ετών.

Τα οπλικά συστήματα

Οι λαβές στις πόρτες μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροσόκ σε όποιον ανεπιθύμητο προσπαθήσει να τις ανοίξει ενώ από το πίσω μέρος μπορούν να χυθούν λιπαντικά ώστε να στείλει για... τσάι το όχημα που θα καταδιώξει το “Τέρας”. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί πως όπως κάθε λιμουζίνα το αυτοκίνητο δεν φημίζεται για τη γρηγοράδα του αφού οι περίπου 10 τόνοι του χρειάζονται 15 sec για να αναπτύξουν ταχύτητα 100 km/h.

Λέγεται επίσης ότι το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με πολυβόλα, ρουκέτες, σύστημα νυχτερινής όρασης αλλά και δακρυγόνα. Τα παράθυρα έχουν πάχος 20 cm και η ενίσχυση μπορεί να σταματήσει σφαίρα από Magnum 44άρι. To εσωτερικό σφραγίζει και μπορεί να προστατεύσει τους επιβάτες από επίθεση με χημικά αέρια παρέχοντάς τους για αρκετή ώρα οξυγόνο.

Τα αντίγραφα

Η Cadillac One κυκλοφορεί σε τρεις πανομοιότυπες μονάδες με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας όπου η μία φιλοξενεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και οι άλλες δύο τον συνοδεύουν. Ο λόγος είναι προφανής και έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει όσους θέλουν να κάνουν επίθεση μειώνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας στο 1/3.

Το αυτοκίνητο δέχεται αρκετά συχνά facelift ώστε να ενσωματώνει νέες τεχνολογίας και να αυξάνει το επίπεδο ασφαλείας. Το κόστος της ανάπτυξης του τελευταίου μοντέλου που κυκλοφόρησε κατά τη θητεία του Donald Trump υπολογίζεται στα 15.000.0000 δολάρια.

Το κινητήριο σύνολο είναι ένας 8κύλινδρος turbo-diesel των 6,6 lt που αποδίδει περίπου 330PS και για να κινηθεί πρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο με μια αντλία αφού η κατανάλωσή του φτάνει τα 58 lt/100 km! Αυτός ο αριθμός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται σενάρια που θέλουν τη General Motors να προχωρά σύντομα στον εξηλεκτρισμό της.

Το ψυγείο με το αίμα, οι επικοινωνίες και τα απρόοπτα

Κάθε προεδρική λιμουζίνα φέρει στο εσωτερικό της ψυγείο όπου φυλάσσονται φιάλες αίματος της ομάδας του Προέδρου των ΗΠΑ ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμες στο σενάριο που χρειαστεί να μεταγγιστούν. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα μεταξύ των οποία υπάρχει πάντα και ένας στρατιωτικός ιατρός ώστε να προσφέρει τις γνώσεις του.

H πιο συνηθισμένη διάταξη της πομπής που συνοδεύει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
H πιο συνηθισμένη διάταξη της πομπής που συνοδεύει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρας κανένας εξωτερικός ήχος δεν μπορεί να περάσει τη θωράκιση και στο εσωτερικό εισέρχονται μόνο μέσω μικροφώνων. Παράλληλα υπάρχει ένα προηγμένο δίκτυο επικοινωνίας με τα άλλα οχήματα της πομπής (δείτε παραπάνω το σχεδιάγραμμα) αλλά και με την στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ όπου ο Πρόεδρος μπορεί να τους μεταφέρει τον κωδικό για τα πυρηνικά όπλα αν προκύψει κάποια αναπάντεχη απειλή.

Οι άνθρωποι που επιλέγονται για να οδηγήσουν το προεδρικό όχημα ανήκουν στις μυστικές υπηρεσίες και περνούν από ειδική εκπαίδευση ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε όλα τα πιθανά σενάρια. Φυσικά δεν λείπουν και οι αναποδιές όπως για παράδειγμα στο Δουβλίνο όπου το όχημα μεταφέροντας τον Μπαράκ Ομπάμα κόλλησε στην κεντρική πύλη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Δείτε το video...

 

Πηγή: skyscape.com