Carlos Ghosn: "Δεν πρόκειται να ενωθούν Renault και Nissan"


O ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi έδωσε ένα τέλος στις φήμες για ένωση των εταιριών.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/7/2018

Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό και κάνουν λόγο για την συνένωση των δύο εταιριών, της Renaut και της Nissan κάτω από ένα εταιρικό σχήμα. Όμως ο πρόεδρος και των δύο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όποιος περιμένει τις Νissan και Mitsubishi να μπουν υπό τον έλεγχο της Renault θα πρέπει μάλλον να περιμένει πολύ.

Οι δηλώσεις του ακολοθούν το πνεύμα του CEO της Nissan, Hirotto Saikawa, που δήλωσε ότι μία πλήρης ένωση δεν έχει καν συζητηθεί.

"Πρέπει να συνεργαζόμαστε, να βρούμε ένα σύστημα με το οποίο ότι έχουμε κατακτήσει σήμερα, που μάλιστα δουλεύει και καλά, να συνεχίσει να αποδίδει και στο μέλλον, ανεξάρτητα από το ποιός διοικεί την συμμαχία" είπε ο Ghosn. 

H συνεργασία μεταξύ Renault και Nissan ξεκίνησε το 1999 και από τότε έχει σημαντικά οφέλη και για τις δύο εταιρίες, οι οποίες έγιναν τρεις με την προσθήκη και της Mitsubishi. H Renault έχει το 43% των μετοχών της Nissan, η Nissan το 15% της Renault ενώ από το 2016 η Nissan έχει το 34% της Mitsubishi.

To group είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, εμπρός από την Τoyota και την VW. Χωριστά η Nissan είναι στην έκτη θέση και η Renault στην ένατη.