Carroll Shelby Centennial Edition Mustang GT: Έκδοση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Carroll Shelby


Η Shelby ετοίμασε μία ειδική έκδοση της Ford Mustang GT για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θρύλου Carroll Shelby.

  • 16/1/2023

Στις 11 Ιανουαρίου 1923 ήρθε στη ζωή ο Carroll Shelby, ένας πραγματικός θρύλος της αυτοκίνησης στις ΗΠΑ.

Για να εορταστούν με πραγματικές τιμές τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, η Shelby American ετοίμασε μία ειδική έκδοση της Ford Mustang GT.

Ονομάζεται Carroll Shelby Centennial Edition Mustang, και θα παραχθεί σε εξαιρετικά περιορισμένα αντίτυπα, με αναβαθμίσεις που δεν περιορίζονται στα της απόδοσης, αλλά και την αισθητική, όπως είναι το μαύρο, υπογεγραμμένο καπέλο και ένα βιβλίο Shelby Centennial από την Team Shelby.

Λογότυπα του Centennial βρίσκονται παντού, όπως στο πίσω μέρος, στα εμβλήματα και τα λογότυπα του αμαξιού, ενώ αναγράφονται κι οι λέξεις 'Le Mans', έναν αγώνα που ο ίδιος κέρδισε χάρη στη δουλειά που έκανε στο Ford GT40.

Σε επίπεδο απόδοσης, η προσθήκη του supercharger της Shelby φέρει την απόδοση του 5λιτρο, V8 κινητήρα στα 760 PS, ενώ φορά ελαστικά 20 ιντσών με διαστάσεις 305/30/20.

Μαζί με τον supercharger, θα βρει κανείς καπό με αεραγωγούς, ειδικό ψυγείο, και νέα εξάτμιση της Borla. 

«Αυτή η Shelby Mustang προσφέρει το επίπεδο απόδοσης που ο Carroll περίμενε να έχει το όνομά του σε ένα αυτοκίνητο. Είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα ενέκρινε την Carroll Shelby Centennial Edition Mustang που ρίχνουμε μέσα ένα μαύρο Stetson σαν αυτό που φορούσε, με κάθε αυτοκίνητο», δήλωσε ο Vince LaViolette, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων, Δοκιμαστής και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Shelby.

Μόλις 100 εξ αυτών θα παραχθούν από τη Shelby American, με το πακέτο μόνο του να κοστίζει περί τα 50.000 δολάρια.