Cayenne: Η Porsche των ρεκόρ (video)


Με το διάσημο SUV η Porsche ήταν σα να χτύπησε φλέβα χρυσού ενισχύοντας τα ταμεία της όσο με κανένα άλλο μοντέλο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 10/12/2020

H επωνυμία της Porsche μπορεί να έχει ταυτιστεί με μοντέλα όπως η 911 και η Boxster/ Cayman, αλλά αν ρωτήσετε στο τμήμα οικονομικών τους ποιο είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο θα σας πουν ένα και μόνο: η Cayenne! Ήταν το SUV που πάντρεψε την χλιδή με τα γκάζια και που ταυτόχρονα αποτέλεσε για κοντά δύο δεκαετίες έναν από τους βασικούς οικονομικούς πνεύμονες της εταιρίας.

Όλα ξεκίνησαν το 1996 όταν ανακοινώθηκε το πρότζεκτ Colorado που είχε ως στόχο την εξέλιξη ενός μοντέλου επιδόσεων παντός εδάφους. Οι αναλύσεις και τα δεδομένα έδειξαν πως οι πελάτες γλυκοκοίταζαν ένα SUV με τα σήματα της εταιρίας και στο Zuffenhausen έδωσαν το πράσινο φως για ένα μοντέλο που θα έπρεπε να δείχνει διαφορετικό από το VW Touareg και ταυτόχρονα Porsche.

Όπερ και εγένετο η πρώτη Cayenne που λανσαρίστηκε στην αγορά το 2002 και πολύ γρήγορα έγινε η Porsche με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Το γερμανικό SUV κατασκευάζεται στην Σλοβακία και δίπλα στα VW Touareg και Audi Q7. Μέσα σε 18 χρόνια η Cayenne σημείωσε ένα νέο ορόσημο φτάνοντας το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Η υπ’ αριθμόν «1.000.000» ήταν μια GTS σε Carmine Red με πελάτη έναν Γερμανό.