Clio με γεύση… Formula 1! (pics)


Η Renault έκανε πάλι το… θαύμα της! Η γαλλική φίρμα δημιούργησε ένα «καυτό» Clio, με κωδική ονομασία R.S.18, το οποίο είναι εμπνευσμένο απευθείας από τον «μαγικό κόσμο» της Formula 1!

  • 11/1/2018

Η Renault έκανε πάλι το… θαύμα της! Η γαλλική φίρμα δημιούργησε ένα «καυτό» Clio, με κωδική ονομασία R.S.18, το οποίο είναι εμπνευσμένο απευθείας από τον «μαγικό κόσμο» της Formula 1!

Πρόκειται για ακόμα έναν «φόρο τιμής» της Renault στην αγωνιστική της ομάδα στη Formula 1, η οποία τη στοχεύει ψηλά για την επερχόμενη σεζόν, έχοντας το οδηγικό δίδυμο με το οποίο ολοκλήρωσε το 2017, δηλαδή τους Nico Hulkenberg και Carlos Sainz.

Το Renault Clio R.S.18 θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και θα ξεχωρίζει αισθητικά χάρη στο κίτρινο κάτω τμήμα του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, το οποίο θυμίζει την αεροδυναμική πτέρυγα του μονοθεσίου της Formula 1, από το μεγάλο κίτρινο κεντρικό «καπάκι» των τριχών, καθώς και από το εντυπωσιακό Deep Black χρώμα του αμαξώματος.

Το έμβλημα της Renault και τα διακριτικά «R.S.» της Renault Sport απαντώντας σε πολλά σημεία του αμαξώματος, μεταξύ των οποίων στις θύρες και την οροφή, ενώ εντυπωσιακός και σημαντικός ως προς την αεροδυναμική του αυτοκινήτου είναι ο διαχύτης στον οπίσθιο προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει χρήση δέρματος αλκαντάρα στα σπορ καθίσματα και στο τιμόνι, ενώ έντονη είναι και η παρουσία ανθρακονημάτων, καθώς και αλουμινίου, όπως στα μαρσπιέ των θυρών, στα οποία θα υπάρχει και η αρίθμηση του κάθε αυτοκινήτου. Άλλωστε το Clio R.S.18 θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, το επετειακό Clio θα «φοράει» τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων που αποδίδει 220 ίππους και 280 Nm ροπής. Το πλαίσιο έχει χαμηλώσει, πιο σκληρές είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων εμπρός και πίσω, ενώ και το τιμόνι είναι πιο άμεσο. Το Clio R.S.18 θα φέρει σύστημα εξαγωγής καυσαερίων της Akrapovic, ειδικά εξελιγμένο για το συγκεκριμένο μοντέλο.