CUPRA Formentor VZ5 Taiga Gray: Αυτή είναι η... αλμυρή τιμή της ειδικής έκδοσης


Άνοιξαν οι παραγγελίες στην Ισπανία για τις 999 μονάδες της κορυφαίας και συλλεκτικής έκδοσης του CUPRA Formentor VZ5 με τους 390 PS. 

  • 24/8/2022

Στις αρχές Ιουλίου η CUPRA έβαλε μπροστά την παραγωγή των 999 μονάδων για τo Fomentor VZ25 Taiga Gray και έτσι πριν από λίγες ώρες έφτασε η στιγμή ώστε η εταιρεία να ανακοινώσει το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι για να την αποκτήσουν.

Θυμίζουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός της CUPRA προβλέπει την παραγωγή 7.000 αντιγράφων για τη σειρά Formentor VZ5, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές της έκδοσης Taiga Gray. Το πρώτο στοιχείο που κάνει την έκδοση να ξεχωρίζει είναι φυσικά o Taiga Gray χρωματισμός που έχει επιλεχθεί για το αμάξωμα και ο οποίος συνδυάζεται με ζάντες 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι καφέ επενδύσεις με δέρμα Nappa, με τις Dinamica Black ραφές, αλλά και τον αριθμό παραγωγής τους αυτοκινήτου που έχει χαραχθεί με λέιζερ στο πάνελ της πόρτας, τονίζοντας τον συλλεκτικό του χαρακτήρα.

Από εκεί και πέρα ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μπροστινούς προβολείς τεχνολογίας Matrix LED, ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη, ένδειξη πίεσης ελαστικών, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, τριζωνικό κλιματισμό, κ.α.

Κάτω από το καπό υπάρχει το γνωστό πεντακύλινδρο μοτέρ TSI της Audi με χωρητικότητα 2.5 lt που αποδίδει 390 PS και 480 Nm ροπής. H δύναμη μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός DSG κιβωτίου ταχυτήτων των 7 σχέσεων και το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,2 sec. ενώ τη τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h.

Όπως ανακοινώθηκε, για την ισπανική αγορά η αρχική τιμή ορίζεται στις 71.931€ χωρίς να περιλαμβάνεται έκπτωση ή προωθητική ενέργεια.