Czinger 21C: Hλεκτρικό hypercar με... Twin-Turbo V8 κινητήρα!


Το σπουδαίο τετρακίνητο 21C της Czinger θα χρειάζεται μόλις 1,9 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα.

  • 3/6/2021

Η Czinger που είναι μια αμερικάνικη εταιρεία, η οποία έχει έδρα το Los Angeles στην California, παρουσίασε αυτές τις μέρες το hypercar της «21C». Από το 2020, όταν και το είχε αποκαλύψει αρχικά, η εταιρεία επενέβη σε διάφορες αναβαθμίσεις, τόσο στα μηχανικά μέρη όσο και στην εμφάνιση του και σήμερα είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές της πληροφορίες, το πλάτος του αυτοκινήτου θα είναι 2.050 χιλιοστά, ενώ για κινητήριο δύναμη θα χρησιμοποιεί έναν V8 διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,88 λίτρων για τον πίσω άξονα, μαζί με δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός τροχούς. Η συνολική ιπποδύναμη που ανέρχεται στους 1.250 ίππους, θεωρείται υπεραρκετή, αν αναλογιστεί κανείς, το σχετικά περιορισμένο βάρος του αμαξώματος, το οποίο είναι 1.240 κιλά.

Το τετρακίνητο Czinger 21C θα εκτοξεύεται στην κυριολεξία από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ σε 13,8 δευτερόλεπτα θα έχει ήδη φτάσει τα 300 χλμ./ώρα! Κάθεστε; Στα 21,3 δευτερόλεπτα το κοντέρ, υποστηρίζει πάντα η εταιρεία, θα δείχνει 400 χλμ./ώρα! Η τελική ταχύτητα μπορεί να αγγίξει έως τα 452 χλμ./ώρα.

Στα σχέδια της Czinger είναι να υπάρξει επιπλέον, ένα πακέτο άλλων 100 ίππων, που θα προσφέρει συνολικά ισχύ 1.350 ίππους. Η εταιρεία εξοπλίζει το 21C, με ένα super ελαφρύ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με επτά σχέσεις.

Παρά την υψηλή ιπποδύναμη, η Czinger ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο hypercar είναι όσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον γίνεται. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να χρησιμοποιεί διαφόρων τύπων καύσιμα, όπως μεθανόλη ή άλλα e-fuels, για να παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων.  Το Czinger 21C θα παραχθεί σε 80 μονάδες μόνο.