Dacia Bigster: "Βig" σε όλα του και τετρακίνητο το νέο SUV - Πότε έρχεται


Το Bigster, το καινούργιο SUV μοντέλο που η Dacia θα παρουσιαστεί το 2025 θα έχει ένα «μυστικό όπλο» το οποίο δεν θα είναι άλλο από τη δυνατότητά του να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/2/2022

Το Bigster θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Duster και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-B» τού Ομίλου Renault Alliance, την οποία η ρουμανική εταιρεία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Bigster θα λανσαριστεί στην αγορά το 2025 και θα βασίσει την εμπορική πορεία του στο γεγονός ότι θα έχει περισσότερο οικογενειακό χαρακτήρα από αυτόν του Duster, υπό την έννοια ότι θα προσφέρει ακόμα δύο θέσεις για τους επιβάτες του. Πέρυσι, η Dacia παρουσίασε το πρωτότυπο Bigster Concept (φωτογραφίες) το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις με τη σχεδίασή του και –κυρίως– με τη σύγχρονη εικόνα που υιοθετήθηκε γι’ αυτό.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να διαθέτει πολλά από αυτά τα στοιχεία στο αμάξωμά και να εγκαινιάσει τη νέα μάσκα σε αυτοκίνητο της Dacia την οποία βλέπουμε στο πρωτότυπο. Το Bigster θα ενταχθεί εμπορικά πάνω από το Duster αλλά δεν θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις συγκριτικά με αυτό. 

Το γεγονός ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-B» σημαίνει ότι θα διατίθεται και σε εξηλεκτρισμένη έκδοση, πέραν αυτής μόνο με θερμικό κινητήρα, βενζίνης και πετρελαίου. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν το Bigster θα διαθέτει μόνο σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης ή και Plug-in Hybrid. Πάντως, η συγκεκριμένη πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας και των δύο εκδοχών.

Όπως είναι αναμενόμενο, και το νέο μοντέλο της Dacia θα ακολουθήσει την πρακτική της εταιρείας να προσφέρει υψηλή αναλογία αξίας/τιμή αγοράς, απευθυνόμενο εμπορικά σε όσους θέλουν ένα σχετικά προσιτό, σύγχρονο, ευρύχωρο και πρακτικό όχημα. Τέλος, το Bigster θα είναι τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο, όπως συμβαίνει και με το Duster.