Dacia: Πρώτη εμφάνιση για το ηλεκτρικό crossover των 15.000 ευρώ


Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε η υπό εξέλιξη ηλεκτροκίνητο crossover της Dacia, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι και το πλέον προσιτό της ευρωπαϊκής αγοράς.

  • 13/7/2020

Μέχρι πρότινος δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, σήμερα η αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Dacia έχει αποκτήσει σάρκα και οστά, γράφοντας χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους ανά την Ευρώπη.

Ουσιαστικό πρόκειται για ένα αστικών διαστάσεων crossover το οποίο θα βασίζεται στο City K-ZE. To τελευταίο διατίθεται με τα σήματα της Renault στην Κίνα και μετά τις απαραίτητες αναβαθμίσεις αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του και στην Ευρώπη.

Με μήκος 3,84 μέτρων, το ηλεκτροκίνητο Dacia θα περάσει στη γραμμή παραγωγής μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αυτονομία του θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 250 χιλιομέτρων.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος του, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια τιμή της τάξης των 15.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι η σημερινή έκδοση του Renault City K-ZE στην κινεζικής αγορά δεν στοιχίζει περισσότερα από 8.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι το γαλλικό crossover εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μόλις 44 ίππων γεγονός που ενδεχομένως να δικαιολογεί και την χαμηλή τιμή του, καθώς ελλείψει της απαραίτητης ισχύς, ο χαρακτήρας του είναι ξεκάθαρα αστικός.

Το πιο πιθανόν είναι, πάντως, ότι η ευρωπαϊκή έκδοση του αυτοκινήτου θα εφοδιαστεί με ισχυρότερο κινητήρα και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες ώστε να αποκτήσει έναν πιο ολοκληρωμένο προφίλ, ανάλογο εκείνων των προτάσεων που θα κληθεί να ανταγωνιστεί.  

Διαβάστε ακόμα:

Κοντά στην ανανέωση το Dacia Duster;

Το Dacia Sentry είναι η Porsche Taycan του «φτωχού»