Daimler και Visa προσφέρουν ηλεκτρονικές πληρωμές στο αυτοκίνητο!


Η Daimler και η Visa ανακοίνωσαν την παγκόσμια τεχνολογική συνεργασία τους για την ενσωμάτωση του ψηφιακού εμπορίου και την νέα τεχνολογία ηλεκτρονικών πληρωμών στο αυτοκίνητο.

  • 9/11/2021

Από την άνοιξη του 2022, η τεχνολογία της Visa θα επιτρέπει στους πελάτες της Mercedes-Benz στην Ευρώπη να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το δακτυλικό τους αποτύπωμα στο αυτοκίνητο.

Ως αποτέλεσμα μιας νέας παγκόσμιας τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ της Daimler Mobility και της Visa, η Daimler θα προσφέρει ηλεκτρονικές πληρωμές εντός αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι η εισαγωγή κωδικών πρόσβασης ή η χρήση κινητών συσκευών για τον έλεγχο ταυτότητας πληρωμών μπορεί σύντομα να αποτελέσει παρελθόν, καθώς το ίδιο το όχημα γίνεται μια βιομετρικά ενεργοποιημένη συσκευή πληρωμών, χάρη στην τεχνολογία Delegated Authentication της Visa.

Από την άνοιξη του 2022 και μετά, οι πελάτες της Mercedes-Benz στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο αυτοκίνητο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Στη συνέχεια, οι αγορές μπορούν να γίνουν απευθείας μέσω της κεντρικής μονάδας του αυτοκινήτου ή του συστήματος MBUX. Η καινοτόμα αυτή λύση στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε άλλες αγορές παγκοσμίως σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές εντός του αυτοκινήτου θα γίνουν στο μέλλον μια αναπόσπαστη πτυχή της πολυτελούς εμπειρίας των πελατών. Για παράδειγμα, η παγκόσμια πλατφόρμα πληρωμών της Daimler Mobility που ονομάζεται Mercedes pay επιτρέπει ήδη στους πελάτες της εταιρείας να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες απευθείας στο αυτοκίνητό τους, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Mercedes me, καθώς και για άλλες υπηρεσίες, όπως ανεφοδιασμό καυσίμων και στάθμευση.