Δε θα πιστέψεις ποιος έχει διακοσμήσει τη φετινή Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42


Μπορεί η δημοτικότητά του να εκτοξεύτηκε στα ύψη το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανέμορφης Alfa Romeo Tonale, όμως άλλο ένα όχημα της μιλανέζικης φίρμας έχει περάσει από τα χέρια του χαρισματικού Έλληνα σχεδιαστή, Αλέξανδρου Λιώκη.

  • 19/11/2022

Ο λόγος για το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo στη Formula 1 (Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42), του οποίου την εξωτερική εικαστική εικόνα (livery) επιμελήθηκε ο ίδιος, ο οποίος μας διηγήθηκε το τι συνέβη. Αρχικά ανέθεσαν στο Alfa Romeo Centro Stile την εμφάνιση του φετινού μονοθεσίου. Γρήγορα τον συνεπήρε το εγχείρημα δημιουργώντας και καταθέτοντας μόνος του 70 προτάσεις, με τα υπόλοιπα μέλη της σχεδιαστικής ομάδας να έχουν άλλες 50.

Στην αρχή σκεφτόταν σύνθετα γραφιστικά μοτίβα, τα οποία, όμως, θα ήταν εφιάλτης στην υλοποίησή τους και δύσκολα στην αναγνωρισιμότητα τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, εκεί όπου τα μονοθέσια κινούνται με τόσο υψηλές ταχύτητες, ώστε οποιοδήποτε τεχνούργημα δεν θα μπορούμε να φανεί.

Η λύση με αδρές γραμμές φάνηκε να τον κερδίζει και το ίδιο έγινε και με τα στελέχη της ομάδας, καθώς μετά από διαλογή είχαν μείνει δύο υποψήφια σχέδια, με αυτό του Αλέξανδρου Λιώκη να κερδίζει πανηγυρικά, ενώ κατόπιν έπρεπε να επιλυθεί η δυσκολία να δείχνει ωραίο σε όλα τα assets της ομάδας. Κάτι που έγινε με την Alfa Romeo, να διαθέτει, δηλαδή, αντικειμενικά μία από τις πιο κομψές και δυναμικές εμφανίσεις στο grid. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι στην ομάδα υπάρχει ένας ακόμη Έλληνας, ο διακεκριμένος αεροδυναμιστής Βαγγέλης Αρβανιτάκης.