«Deal done» για FIAT - Chrysler


H ιταλική εταιρεία αγόρασε εξολοκλήρου την Crysler.

  • 3/1/2014

Δυναμικό ξεκίνημα στο 2014 για την FIAT η οποία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά του υπόλοιπου 41,5% των μετοχών της Chrysler Group, που δεν κατείχε έως τώρα.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μεγάλη νίκη για τον Sergio Marchionne, στόχος του οποίου είναι να συγχωνεύσει τη FIAT και την Chrysler και να δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η FIAT γίνεται πλέον η 7η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ενώ οι μετοχές της ενισχύθηκαν κατά 16% αγγίζοντας τα επίπεδα του Αυγούστου του 2011, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η συμφωνία, που ανέρχεται στα 3,65 δισεκατομμύρια δολάρια, θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιανουαρίου. Η FIAT, που διέθετε ήδη το 58,5% των μετοχών της αμερικανικής Chrysler, θα καταβάλει 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η Chrysler θα συνεισφέρει με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός ειδικού μερίσματος προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά. Επιπλέον, η Chrysler θα καταβάλει στο συνταξιοδοτικό ταμείο της 700 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε μια περίοδο τεσσάρων ετών.