Δείτε αυτό το GR Yaris των 526 PS να «σπάει» τα χρονόμετρα στο 400άρι (videos)


Ποιος θα περίμενε ότι θα έφτανε η στιγμή που θα αναφερόμασταν με δέος για τις επιδόσεις του hot hatch της Toyota στο dragstrip… Κι όμως! Δείτε τον χρόνο του και την εντυπωσιακή ταχύτητα εξόδου.

  • 31/1/2022

Όταν οι μηχανικοί της Gazoo Racing σχεδίαζαν το Toyota GR Yaris δεν είχαν σε καμία περίπτωση κατά νου τους χρόνους που μπορεί να καταγράψει το δημοφιλές hot hatch στην ευθεία των 400 μέτρων.

Αυτή η ιδέα -που εξελίχθηκε σε εμμονή- κόλλησε στους ανθρώπους του βελτιωτικού οίκου Ekanoo Racing που έχει έδρα το Μπαχρέιν. Θυμίζουμε πως πριν από έναν χρόνο οι βελτιωτές πήραν στα χέρια τους ένα εργοστασιακό μοντέλο και το έριξαν στα βαθιά νερά της πίστας, προκειμένου να δουν στην πράξη τι «ψάρια» πιάνει χωρίς να έχει πειραχθεί ούτε βίδα.

Με βασικό όπλο την τετρακίνηση η οποία το βοήθησε να ξεκολλήσει αμέσως στην εκκίνηση και να ξεχυθεί γρήγορα στην πίστα, το GR Yaris κατέγραψε χρόνο 12.76 sec με ταχύτητα εξόδου τα 172 km/h. Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για εργοστασιακό σετάρισμα. Δείτε την προσπάθεια στο παρακάτω video

Αυτή η εμπειρία άνοιξε για τα καλά την όρεξη της Ekanoo Racing αναζητώντας το επόμενο GR Yaris το οποίο θα μπει στο συνεργείο και θα βελτιωθεί στο μέγιστο ώστε να κατέβει ακόμα περισσότερο ο συγκεκριμένος χρόνος.

Και βρέθηκε… Πρόκειται για ένα μπλε μοντέλο για το οποίο το μόνο που αποκάλυψαν είναι ότι δέχθηκε μία σημαντική αναβάθμιση στο turbo, προστέθηκε ECU Motec M150 και τοποθετήθηκαν custom intercooler και custom σύστημα εξάτμισης, αποδίδοντας 526 PS . Μετά από όλες αυτές τIς παρεμβάσεις το GR Yaris κατάφερε να γίνει –σύμφωνα με την Ekanoo Racing- το πρώτο στον κόσμο που διασχίζει το 400άρι σε 10.98 sec. με ταχύτητα εξόδου τα 200 km/h!

Δείτε το video…