Δείτε ένα αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση πάνω σε αυτοκινητόδρομο (video)


Ο πιλότος, αν και με μικρή εμπειρία, κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα χωρίς να προκληθεί κανένας τραυματισμός.

  • 11/7/2022

Μπροστά από ένα όχι και τόσο συνηθισμένο θέαμα βρέθηκαν οι οδηγοί που κινούνταν την 4η Ιουλίου πάνω σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ όταν είδαν ξαφνικά μέσα στη μέση του δρόμου να εμφανίζεται ένα μικρό αεροσκάφος.

Πιλότος ήταν ο Vincent Fraser, ένας βετεράνος πεζοναύτης από την Florida, ο οποίος είχε δίπλα τον πεθερό του προκειμένου να τον κάνει βόλτα με ένα μονοκινητήριο Aero Commander 100 του 1967. Το αεροπλάνο ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 5.000 ποδιών υπέστη βλάβη στον κινητήρα με αποτέλεσμα να πέσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στα 1.000 πόδια.

Ο Fraser, ο οποίος είχε πάρει την άδεια χειρισμού μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, αμέσως αναζήτησε ένα ασφαλές μέρος για να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση. Αρχικά σκέφτηκε να προσγειωθεί πάνω σε μία γέφυρα αλλά κατευθείαν αντιλήφθηκε πως δεν ήταν καλή επιλογή αφού υπήρχε αυξημένη κίνηση οχημάτων.

Έτσι αποφάσισε να κινηθεί προς τον αυτοκινητόδρομο 19 που ήταν στα αριστερά του και στον οποίο η ροή των οχημάτων ήταν πιο ήπια. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή του δικαιώθηκε αφού κατάφερε να προσγειωθεί χωρίς να τραυματιστεί κανείς!

Μάλιστα όλη η διαδικασία της αναγκαστικής προσγείωσης καταγράφηκε από την κάμερα που είχε τοποθετήσει o Fraser στο φτερό του αεροπλάνου και μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω video.

Αμέσως μετά το αεροπλάνο μεταφέρθηκε σε κοντινή μονάδα για να επισκευαστεί και τρεις μέρες μετά οι τοπικές αρχές έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο 28 προκειμένου να απογειωθεί και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο στη Florida όπου ήταν η βάση του.

«Νομίζω ότι θα συνεχίσω να πετάω μετά από αυτό το περιστατικό. Απλά χρειάζομαι λίγο χρόνο μακριά από τα αεροπλάνα. Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανός και που δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός», δήλωσε ευτυχής ο Fraser στο NBC.

Δείτε το video…