Δείτε ένα απίστευτο -αλλά όχι και τόσο σπάνιο- παρκάρισμα έξω από σούπερ μάρκετ (photo)


Ο οδηγός όχι μόνο στάθμευσε το αυτοκίνητο σε σημείο που προορίζεται για οικογένειες με βρέφη, αλλά κατέλαβε και τις δύο διαθέσιμες θέσεις! 

  • 21/8/2022

Θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως η εικόνα δεν είναι σπάνια και πως συχνά στην καθημερινότητά μας συναντάμε αντίστοιχες περιπτώσεις που μας κάνουν να απορούμε για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και συμπεριφέρεται ένα μέρος των συμπολιτών μας.

Ανοίγοντας το inbox και βλέποντας τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του περιοδικού, απορήσαμε για το πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, το 2022, οδηγοί που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την οδοσήμανση και αδυνατούν να δείξουν έστω και τον παραμικρό σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στον χώρο στάθμευσης γνωστής αλυσίδας super market, με τον ή την οδηγό του Toyota Avensis να παρκάρει σε σημείο όπου είναι απολύτως ξεκάθαρο από τη σχετική ένδειξη στον ασφαλτοτάπητα, ότι προορίζεται για οχήματα που μεταφέρουν οικογένειες με βρέφη. Βέβαια, το ακόμα πιο εξοργιστικό, είναι πως με τον τρόπο που στάθμευσε κατέλαβε και τις δύο διαθέσιμες θέσεις!

Αυτές οι εικόνες δεν θα πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους και να συνοδεύονται από την παραδοχή "σιγά το νέο, συμβαίνει συχνά". Θα πρέπει να βγαίνουν στο φως και να προβάλλονται ως αρνητικά παραδείγματα μέχρι να έρθει η στιγμή που θα εκλείψουν και θα αφομοιωθεί επιτέλους στην οδηγική μας κουλτούρα ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, ειδικά όταν αυτός ανήκει σε ευπαθή ομάδα