Δείτε ένα Dodge Viper ACR 825 PS να «πετάει» στο Nurburgring (video)


Ο YouTuber Misha Charoudin μας δείχνει τι σημαίνει ταχύτητα, ολοκληρώνοντας έναν γύρο στο Nurburgring με ένα κλασικό Dodge Viper ACR.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 8/8/2022

Πολλά αυτοκίνητα έχουν καταρρίψει κατά καιρούς το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nurburgring, με το Dodge Viper ACR να παραμένει το ταχύτερο αμερικανικό μοντέλο που έχει πατήσει την άσφαλτο της «πράσινης κόλασης».

Ο YouTuber Misha Charoudin τελεί χρέη συνοδηγού και μας δείχνει πώς είναι ένας γύρος στο Nurburgring με ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο, κάνοντάς το ακόμα πιο ισχυρό, προσθέτοντας έναν 9.0 L κινητήρα και Kuhmo semi-slick ελαστικά.

Παρόλο που ο οδηγός δεν πιέζει το ACR στα όρια, το κάνει να «πετάει» μέσα στην πίστα, κάνοντας τον Charoudin να είναι ευγνώμων για τις ζώνες 5 σημείων που διαθέτει το όχημα, καθώς αυτό ελίσσεται ανάμεσα από άλλα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει επιλέξει έναν κινητήρα 9.0 L X-Treme για το Viper του, που προσφέρει ιπποδύναμη 825 PS και 1.016 Nm ροπής. Ανεβάζει το συνολικό κόστος του οχήματος κατά περίπου 27.500 ευρώ, που είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό, όμως το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και σίγουρα αποζημιώνει τον οδηγό. 

Δείτε παρακάτω το θεαματικό video: