Δείτε ένα ηλεκτρικό Mini να τραβά ένα Boeing 777 των 150 τόνων


Όσο μικρό και αν μοιάζει το Mini τόση δύναμη φαίνεται ότι διαθέτει ώστε να μπορεί να μετακινήσει από την θέση του τον γίγαντα των αιθέρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/6/2019

Έχοντας φθάσει πλέον στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Mini στην ιστορία, η ΒΜW ξεκινά μία σειρά προωθητικών ενεργειών ώστε να φέρει σε επαφή το κοινό με το νέο αυτό μοντέλο. Και το πρώτο video είναι ήδη γεγονός.

Στις εικόνες βλέπουμε ένα ηλεκτρικό Mini καμουφλαρισμένο να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Οι άνθρωποι του αεροδρομίου δένουν πάνω στο Mini ένα... Boeing 777 το οποίο είναι το ίδιο που είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την BMW για το πρότζεκτ iNext.

Στην συνέχεια το Mini καλείται να μετακινήσει το γιγαντιαίο αεροπλάνο το βάρος του οποίου άδειο αγγίζει τους 150 τόνους. Όπως βλέπουμε το ηλεκτρικό Mini τα καταφένει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, χάρη και στην τεράστια ροπή που παρέχει ο ηλεκτροκινητήρας από μηδενικές στροφές.

Η παραγωγή του Mini αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2019 στο εργοστάσιο το Oxford, ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Θα βασίζεται στην τρίθυρη έκδοση του αυτοκινήτου ενώ θα χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό πακέτο του BMW i3S, με την τιμή στην Ευρώπη να βρίσκεται κάπου στις 35.000 ευρώ.