Δείτε ένα κλασικό Mini με κινητήρα Honda και 502 άλογα! (Video)


ΕΝΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ V6 ΤΗΣ HONDA ΕΧΕΙ ΣΤΡΙΜΩΧΤΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ MINI ΕΝΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 150.000 ΔΟΛΑΡΙΑ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/2/2020

Πολλά έχουν γίνει πάνω σε ένα κλασικό Mini αλλά αυτό εδώ που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το video ξεπερνά κάθε φαντασία. Κυρίως γιατί κανείς δεν μπορεί να υποθέσει τι βρίσκεται κάτω από το μικρό αμάξωμα και πόση δύναμη καλούνται να διαχειριστούν οι τροχοί μινιατούρες.

Η πρώτη ύλη ήταν ένα Mini από το 1974, το οποίο το ανέλαβε η εταιρία Gildred Racing από την Καλιφόρνια. Το ονομάζει Super Cooper και το έχει μετατρέψει σε ένα πραγματικό Supercar, το οποίο μάλιστα συμμετείχε και στην σειρά Faster Car του Νetflix.

Ένας κινητήρας 3,5 λίτρων V6 J32 της Honda-Acura βρίσκεται εκεί που κανονικά θα ήταν τα πίσω καθίσματα. Μιας και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας δεν ήταν αρκετός προστέθηκε και ένας κομπρέσορας ανεβάζοντας την ισχύ στα 502 άλογα και την ροπή στα 519 Nm (όλα αυτά στον τροχό). 

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων ενώ για να ισορροπήσει το βάρος έχουν μεταφερθεί μπροστά η μπαταρία, ο κλιματισμός, το ρεζερβουάρ και ότι άλλο χωρούσε. 

Το κόστος όλης αυτής της μετατροπής φθάνει στα 150.000 δολάρια. Μάλλον εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς τι μπορεί να αγοράσει με αυτά τα χρήματα, όμως περί ορέξεως και μετατροπών δεν μας πέφτει λόγος.