Δείτε ένα Mini με κινητήρα από Hayabusa να κοντράρεται με μία Ford Mustang GT (video)


Το Mini χάνει ξεκάθαρα πόντους στον τομέα της ιπποδύναμης ωστόσο ζυγίζει λιγότερο από το 1/3 του συνολικού βάρους της Mustang. Αρκεί αυτό για να πάρει τη νίκη;

  • 22/6/2022

Δύο διαφορετικοί «κόσμοι», ένας βρετανικός και ένας αμερικανικός, συγκρούονται στο drag strip. Αυτή τη φορά το γνωστό κανάλι Carwow αποφάσισε να βάλει στην ευθεία μία Ford Mustang GT απέναντι σε ένα Mini Cooper. Και δεν μιλάμε για ένα απλό Mini αλλά για μία βελτιωμένη έκδοση που στο εσωτερικό της φέρει μοτέρ μοτοσυκλέτας και συγκεκριμένα της Suzuki Hayabusa.

Ακόμα και έτσι η αποστολή του είναι αρκετά δύσκολη αφού το αμερικανικό muscle car εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 των 5,0 λίτρων ο οποίος έχει δεχθεί μικρές παρεμβάσεις ώστε να αυξήσει την ιπποδύναμή του από τους 450PS στους 490PS με 530 Νm ροπής.  

Στην απέναντι πλευρά το Mini Cooper «φοράει» τον 4κύλινδρο κινητήρα της Hayabusa με χωρητικότητα 1.300 cc που συνδυάζεται με ένα εξάρι σασμάν. Η δύναμή του ανέρχεται μόλις στους 180 PS και στα 150 Nm ροπής ωστόσο οι ελπίδες του για τον συγκεκριμένο αγώνα εντοπίζονται στο χαμηλό του βάρος που ανέρχεται στα 500 kg και είναι λιγότερο από το 1/3 από της Mustang (1.730 kg).

Είναι όμως αυτό το στοιχείο αρκετό για να δώσει τη νίκη στο Mini Cooper; Δείτε την απάντηση στο παρακάτω video

Πηγή: YouTube/Carwow