Δείτε ένα VW Golf R να κατεβάζει 325 km/h στην Αutobahn (video)


To βελτιωμένο hot hatch με "όπλο" τους 526 PS που κρύβει κάτω απ' το καπό, βγήκε στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο και έδειξε τα... δόντια του.

  • 21/3/2022

Για ακόμα μία φορά ο γερμανικός αυτοκινητόδρομος αποτέλεσε "πεδίον δόξης λαμπρόν" για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων προκειμένου ξεδιπλώσει την ιπποδύναμή του και να πιάσει μια ακραία τελική ταχύτητα εκμεταλλευόμενο την απουσία ορίων ταχύτητας.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια γίνεται αρκετή κουβέντα στη Γερμανία σχετικά με το αν πρέπει να μπουν όρια ταχύτητας στην Αutobahn. Μάλιστα, ο Sebastian Vettel πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του μέτρου.

Επιστρέφουμε στο video και στο "ταπεινό" στην όψη αλλά άκρως βελτιωμένο VW Golf R που αποδίδει 526 PS και 629 Nm ροπής. Την «απογείωσή» του ανέβαλε ο βελτιωτικός οίκος HGP ο οποίος δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε.

Το μοντέλο βγαίνει από το εργοστάσιο της Volkswagen φέροντας τον τίτλο του «πιο γρήγορου Golf που κατασκευάστηκε ποτέ» αποδίδοντας 320 PS και 420 Nm ροπής μέσα από τον τετρακίλυνδρο σε σειρά κινητήρα των 2 λίτρων.

Ο οδηγός του βελτιωμένου hot hatch αποφάσισε να μπει στην Αutobahn μέσα στη… μαύρη νύχτα ώστε να μη συναντήσει κίνηση και να φέρει στα όριά του το αυτοκίνητο. Στο video μπορούμε να δούμε το Golf R να «κατεβάζει» τελική ταχύτητα 325 km/h ενώ το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι επιταχύνει από τα 100 km/h έως τα 200 km/h σε μόλις 7.5 sec.

Δείτε το video…