Δείτε έναν απίστευτο οδηγό να ντριφτάρει φορτηγό ορυχείων! (video)


Αν έχει κανείς τις οδηγικές ικανότητες μπορεί να ντριφτάρει τα πάντα. Ακόμα και ένα τεράστιο φορτηγό ορυχείων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: youtube
  • 24/8/2020

Τα φορτηγά που χρησιμοποιούνται στα ορυχεία για να μεταφέρουν το μετάλλευμα είναι εντυπωσιακά. Τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και από πλευράς κατασκευής, μιας και το φορτίο που κουβαλούν ζυγίζει δεκάδες τόμους.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως και το δικό τους βάρος είναι κάτι παραπάνω από σεβαστό. Στο βίντεο που ακολουθεί και έχει τραβηχτεί στη Μεγάλη Βρετανία, το CAT 740 που πρωταγωνιστεί -αυτή η επίσημη ονομασία του dump truck- είναι της κατηγορίας των 40 τόνων.

Κάτι που όμως κάθε άλλο παρά εμποδίζει τον οδηγό του να το ντριφτάρει! Και μάλιστα άνετα και ομαλά, προκειμένου και να το διασκεδάσει ο ίδιος, που προφανώς έχει τις ικανότητες, αλλά και για να γλιτώσει τις μανούβρες και το χρόνο που απαιτούν για να το βάλει στο κατάλληλα σημείο για να το φορτώσουν.

Φυσικά για να μπορέσει ο καταπληκτικός οδηγός του να το ντριφτάρει πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτές είναι ο λασπωμένες δρόμος που γλιστράει και επιτρέπει να χαθεί η πρόσφυση των τεράστιων σε διαστάσεις ηλεκτρικών που επιπλέον πιέζονται στο έδαφος από τους 40 τόνους που όπως είπαμε ζυγίζει το φορτηγό κενό.