Δείτε για ποιον λόγο η αστυνομία σταμάτησε μια Bugatti Chiron Super Sport 300 Plus (Video)


Αστυνομικοί στο Λονδίνο σταμάτησαν και έκοψαν κλήση στον οδηγό μιας Bugatti Chiron Super Sport 300 Plus επειδή δεν υπήρχε τοποθετημένη η πινακίδα κυκλοφορίας στο εμπρός μέρος τού οχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/2/2022

Οι δύο επιβάτες της Bugatti Chiron Super Sport 300 Plus αλλιώς φαντάζονταν την βόλτα τους με το αξίας τουλάχιστον 3.540.000 εκατομμυρίων ευρώ στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Αστυνομικοί οι οποίοι περιπολούσαν στη περιοχή εντόπισαν το όχημα –κάτι το οποίο είναι δύσκολο να συμβεί, βεβαίως– και διαπίστωσαν ότι δεν έφερε την πινακίδα κυκλοφορίας στο εμπρός μέρος του. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και στην Βρετανία επιβάλλει να έχει κάθε αυτοκίνητο και τις δύο πινακίδες κυκλοφορίας και η έλλειψή της συνιστά παράβασή του.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό τής Chiron Super Sport 300 Plus να σταματήσει και του επέβαλλαν πρόστιμο 100 λιρών στερλινών (περίπου 119 ευρώ). Ωστόσο, στην Bugatti δεν υπάρχει προορισμένος χώρος για την τοποθέτηση της πινακίδας κυκλοφορίας στον εμπρός προφυλακτήρα.

Προφανώς, το ποσό της κλήσης είναι άνευ σημασίας για κάποιον ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά είναι επίσης προφανές ότι ούτε αυτός μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.

Η Chiron Super Sport 300 Plus κατασκευάστηκε μόλις σε 30 μονάδες και πήρε την ονομασία της (300 Plus) επειδή ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής η τελική ταχύτητα του οποίου ξεπέρασε τα 300 mph (περίπου 483 km/h).

Συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου 2019, ο Andy Wallace, οδηγός εξέλιξης της Bugatti και νικητής σε αγώνες όπως οι «24 Ώρες του Le Mans» ή οι «24 Ώρες της Daytona», οδήγησε μια Chiron Super Sport η οποία είχε τροποποιηθεί κατάλληλα για την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά από όχημα παραγωγής.

Η προσπάθεια έγινε στην πίστα Ehra-Lessien (η οποία ανήκει στον Όμιλο VAG) και η ταχύτητα που κατεγράφη ήταν 490,484 km/h (σημ.: 304,772 mph). Μετά την επιτυχία, η Bugatti δημιούργησε μια νέα έκδοση του hypercar μοντέλου της η οποία βασίστηκε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και η πήρε την ονομασία της από το γεγονός ότι ξεπέρασε τα 300 mph.

Ο W16 χωρητικότητας 8,0 λίτρων κινητήρας της Chiron Super Sport 300 Plus αποδίδει 1.600 PS, ενώ στην Chiron η μέγιστη ισχύς του είναι 1.500 PS. H Bugatti περιορίζει την τελική ταχύτητα της Super Sport 300 Plus στα 440 km/h. Όμως. όποιος ιδιοκτήτης της το επιθυμεί μπορεί να συνεννοηθεί με τους ανθρώπους της εταιρείας και να πάει στην πίστα Ehra-Lessien με το αυτοκίνητό του για να δοκιμάσει να φτάσει στην καταγεγραμμένη τελική ταχύτητα.

Σε αυτή την περίπτωση, η Bugatti απενεργοποιεί τον κόφτη ταχύτητας στο όχημα για όσο διάστημα διαρκέσει η διαδικασία, για να τον επαναφέρει όταν ολοκληρωθεί. Παρακάτω μπορούμε να δούμε το βίντεο όπου οι λονδρέζοι αστυνομικοί σταματούν την Chiron Super Sport 300 Plus.