Δείτε για πόση ώρα κινήθηκε αυτή η 7άρα BMW χωρίς λάδι στον κινητήρα της (video)


Μια BMW 735i και ένα Lexus LS 430 μπήκαν σε λειτουργία, χωρίς να υπάρχει λάδι στους V8 κινητήρες τους, και κοντραρίστηκαν για να δουν ποιο θα αντέξει περισσότερο.

  • 18/7/2022

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης χρειάζεται λιπαντικό για να λειτουργήσει. Αν για κάποιον λόγο το λάδι σταματήσει να λιπαίνει τα εσωτερικά του μέρη είναι θέμα χρόνου το μοτέρ να κολλήσει και να αρχίσει να... βγάζει καπνούς.

Αυτό ακριβώς συνέβη στα δύο sedan που διάλεξε το δημοφιλές κανάλι στο YouTube, Carwow, μία BMW 735i του 2001 και ένα Lexus LS 430 του 2000. Αμφότερα κάτω από το καπό τους φέρουν ένα V8 σύνολο, με τους ανθρώπους του Carwow να αφαιρούν εντελώς τα λάδια. Στη συνέχεια τα έβαλαν μπροστά και προσπάθησαν να δουν πιο θα «πεθάνει» πρώτο.

Τα πρώτα 30 sec τα αυτοκίνητα δούλεψαν στο ρελαντί, στη συνέχεια ανέβηκαν λίγοι οι στροφές και μετά το γκάζι έπεσε στο πάτωμα και το στροφόμετρο έφτασε στα κόκκινα. Σε εκείνο το σημείο το Lexus παρέδωσε πνεύμα και άρχισε να βγάζει καπνούς μετά από 1:20 λειτουργίας.

Η BMW συνέχισε να δουλεύει χωρίς να δείχνει ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αν εξαιρέσει κανείς τις ενδείξεις στον πίνακα οργάνων που είχαν «τρελαθεί».

Αμέσως μετά ο παρουσιαστής Mat Watson έκατσε στη θέση του οδηγού και άρχισε να κάνει donuts για να δει πόσο θα αντέξει το μοτέρ. Και το εντυπωσιακό είναι ότι ο 3,6 λίτρων N62 κινητήρας μπόρεσε να κινήσει το βαρύ αμάξωμα της ΒMW για 7:34 πριν μας αποχαιρετήσει και αυτός.

Δείτε το video…