Δείτε LIVE την παρουσίαση της Mercedes-AMG C63 S E Performance (video)


Η γερμανική εταιρία αποκαλύπτει σήμερα το απόγευμα τη νέα Mercedes-AMG C63 S E Performance. Δείτε την παρουσίαση σε live streaming.

  • 21/9/2022

Μετά από πολύμηνες δοκιμές, ακόμα και σε παγωμένο έδαφος κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, έφτασε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια της Mercedes-AMG C63 S E Performance.

Το πανίσχυρο υβριδικό «όπλο» της γερμανικής εταιρίας, που θα αποκαλυφθεί σε δύο εκδόσεις ταυτόχρονα, sedan και estate, έχει ήδη κάνει μια… ανεπίσημη, καμουφλαρισμένη, αποκάλυψη στα τέλη του Ιουνίου στο φεστιβάλ του Goodwood.

Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα για την πλήρη παρουσίασή της, με όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στο νέο υβριδικό σύνολο. Αφήνοντας πίσω τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L, η νέα Mercedes-AMG C63 S E Performance θα «φορά» μία τροποποιημένη έκδοση του 4κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα Μ139, χωρητικότητας 2,0 L, συνοδευόμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στο πίσω άξονα. Έτσι, η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να εκτοξευθεί στους 680 PS, με 750 Nm ροπής.

Όπως φάνηκε στο φεστιβάλ του Goodwood, η εξωτερική εμφάνισή της θα ξεχωρίζει εμφανώς από την στάνταρ Mercedes C-Class, μέσω ενός «επιθετικού» κιτ αμαξώματος. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τη μάσκα Panamericana της C43 που παρουσιάστηκε στα τέλη Απριλίου, εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου και πιο ορθογώνιες τετράπλευρες απολήξεις εξάτμισης που πλαισιώνουν έναν ισχυρότερο διαχύτη.

Η Mercedes αναδεικνύει τη νέα, υβριδική τεχνολογία, που χρησιμοποιεί στην Mercedes-AMG C63 S E Performance, αξιοποιώντας την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στη Formula 1 και ήδη έδωσε στη δημοσιότητα τις συνδυασμένες τιμές κατανάλωσης του μοντέλου: 6,9 lt/100 km για τον θερμικό κινητήρα και 11,7 kWh/100 km για τον ηλεκτροκινητήρα.

Λίγες ώρες υπομονή για να μάθουμε τα πάντα για το νέο «υπερόπλο» της γερμανικής εταιρίας, που στοχεύει «απευθείας» την ερχόμενη BMW M3 και το Audi RS4.

Η επίσημη παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.