Δείτε LIVE την παρουσίαση της νέας BMW σειράς 5 και της i5 (video)


Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την 8η γενιά της σειράς 5, η οποία για πρώτη φορά θα αποκτήσει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 24/5/2023

Η αναμονή έφτασε στο τέλος. Σε λίγες ώρες - και συγκεκριμένα στις 15:00 - η BMW παρουσιάζει την 8η γενιά της εμβληματικής σειράς 5, στη sedan έκδοσή της.

Ωστόσο, πέρα από τις θερμικές παραλλαγές, που περιμένουμε να είναι πολλές από πλευράς κινητήριων συνόλων, την «παράσταση» αναμένεται να «κλέψει» η αμιγώς ηλεκτρική i5. Άλλωστε, αυτή δεν «αντικαθιστά» κάποια προηγούμενη παραλλαγή, αλλά εισάγει το μοντέλο μεσαίο μεσαίας κατηγορίας στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Με βάση την ανακοίνωση της γερμανικής φίρμας, δεν αναμένουμε να δούμε εκδόσεις station wagon, τις επονομαζόμενες Touring από την BMW. Ωστόσο, γνωρίζουμε ήδη ότι ηλεκτρική Touring θα υπάρξει και αναμένεται την άνοιξη του 2024, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Oliver Zipse.

Η ηλεκτρική i5 έχει υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμές στην πίστα του Nurburgring, στον Αρκτικό Κύκλο αλλά και στις πρόποδες των Άλπεων και έχει κατασκοπευθεί δίπλα και σε πρωτότυπα της θερμικής 5άρας, για να φανούν και οι διαφορές τους.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η 8η γενιά της σειράς 5 θα διακρίνεται για το δυναμισμό της, την κομψή σχεδίαση, ενώ θα φέρει την κυρτή οθόνη της γερμανικής φίρμας αλλά και το ολοκαίνουριο BMW Operating System 8.5, που δίνει τη δυνατότητα για καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Έχουμε ήδη δει και το εσωτερικό της, αλλά και την «καυτή» M5 να εξελίσσεται.

Ωστόσο, για τις εκδόσεις που θα παρουσιαστούν από το γερμανικό brand, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγων ωρών.

Παρακολουθείστε στις 15:00 την παρουσίαση της νέας BMW σειράς 5 αλλά και της ηλεκτρικής i5, στο video που ακολουθεί.