Δείτε LIVE την παρουσίαση της νέας Porsche 911 GT3 RS (video)


H Porsche τραβάει επιτέλους το κάλυμμα από την νέα 911 GT3 RS και την αποκαλύπτει στο κοινό. Δείτε την παρουσίαση σε live streaming.

  • 17/8/2022

Αναμονή τέλος! Έφτασε επιτέλους η μεγάλη στιγμή που η Porsche θα τραβήξει το κάλυμμα από τη νέα Porsche 911 GT3 RS και θα την αποκαλύψει στην ολότητά της στο παγκόσμιο κοινό.

Μέχρι σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε το πρωτότυπο μοντέλο να κινείται στους χιονισμένους δρόμους της Σουηδίας, να μπαίνει στην πίστα του Nurburgring αλλά και να… πιάνεται στα πράσα από περαστικούς σε ορεινό οδικό δίκτυο.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τη νέα γενιά της 911 GT3 RS είναι λίγο πολύ γνωστά. Το νέο μοντέλο θα είναι σεταρισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ξεδιπλώνει τις αρετές του αβίαστα μέσα στα όρια της πίστας ενώ αρκετή δουλειά έχει γίνει στο κομμάτι της αεροδυναμικής με μεγαλύτερους και ψηλότερα τοποθετημένους αεραγωγούς αλλά και μια τεράστια αεροτομή που κλέβει την παράσταση στο πίσω μέρος και ενδέχεται να είναι ρυθμιζόμενη, με διαμορφώσεις χαμηλής και υψηλής κάθετης δύναμης.

Ο κινητήρας μέσα από τον οποία θα αντλεί τη δύναμή της θα είναι ο ατμοσφαιρικός flat-six των 4,0 λίτρων που θα αποδίδει την ίδια σχεδόν ιπποδύναμη με την προηγούμενη GT3 RS (σ.σ. ίσως το 525 στην πινακίδα της φωτογραφίας να στέλνει κρυφό μήνυμα). Από εκεί και πέρα το σύνολο θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων που θα περνάει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο «υπερόπλο» της Porsche θα μάθουμε στην επίσημη παρουσίαση που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 17/8 (18.00 ώρα Ελλάδας) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω video.

Δείτε την επίσημη παρουσίαση της νέας Porsche 911 GT3 RS...