Δείτε μία απίστευτη και σπάνια Porsche 935 Clubsport από carbon


Για όσους η ήδη σπάνια 935 Clubsport δεν ήταν αρκετή, η Porsche έφτιαξε μία και μοναδική με αμάξωμα εξ ολοκλήρου από carbon fiber.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 30/6/2019

Η παρουσίαση της 935 από την Porsche χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους φίλους της μάρκας ενώ λίγοι και εκλεκτοί έχουν ήδη καταθέσει τις επιταγές τους για να την παραλάβουν, μόνο για χρήση σε πίστα όμως.

Μέχρι τώρα η εταιρία την έχει δείξει σε διάφορους χρωματισμούς που θυμίζουν το ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν, όμως σ' αυτήν εδώ την περίπτωση πήγε το πράγμα ακόμα περισσότερο στα άκρα.

Η 935 που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ότι πιο σχεδιαστικά ακραίο έχει δημιουργήσει η Porsche για αυτοκίνητο "παραγωγής", έχοντας αντικαταστήσει όλο το αμάξωμα αλλά και στοιχεία του πλαισίου (το οποίο ανήκει στην 911 GT2 RS) από πανάλαφρο carbon.

Eκτός από την μοναδική της εμφάνιση, η συγκεκριμένη 935 είναι και ελαφρύτερη, φθάνοντας στα 1.380 κιλά. Κάτι που σε συνδυασμό με τους 700 ίππους του κινητήρα, αφήνουν την φαντασία μας να τρέξει αχαλίνωτη σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις της αλλά και με τις δυνατότητές της μέσα στην πίστα.

Πάντως η κανονική 935 Clubsport ξεκινά από τα 700.000 ευρώ και η συγκεκριμένη με το carbon fiber σίγουρα θα απαιτεί τουλάχιστον τα διπλάσια. Και όλα αυτά για ένα αυτοκίνητο που δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις στον δρόμο, αλλά σε πίστα. Θα κατασκευαστούν μόλις 77 από αυτές και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.