Δείτε μία BMW M3 με 1.300 PS να «τρομοκρατεί» το Nurburgring (video)


Η BMW E30 M3 δέχεται έναν 2JZ κινητήρα Toyota και «τρομοκρατεί» την πίστα του Nurburgring, κάνοντας γύρους στην Πράσινη Κόλαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: MISHA CHAROUDIN
  • 5/9/2022

Σύμφωνα με το video, η συγκεκριμένη BMW E30 M3 έχει δεχθεί πολλές τροποποιήσεις, όσον αφορά τον κινητήρα, και θα χρειαζόταν να προστεθούν στο -ήδη εκτενές- video, ακόμα 10 λεπτά τουλάχιστον, προκειμένου να παρουσιαστούν με λεπτομέρεια όλες οι εν λόγω τροποποιήσεις.

Ο εμβληματικός 2JZ κινητήρας της Toyota πρόκειται για έναν εξακύλινδροσε σειρά κινητήρα που προσφέρει πάνω από 1.300 PS ιπποδύναμης και χρησιμοποιεί E90 αγωνιστικό καύσιμο. Η E30 M3 έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς, και αποτελεί ένα τερατώδες μοντέλο με επιδόσεις που σοκάρουν.

Μόλις εισέρχεται στη θρυλική πίστα του Nurburgring, το μοντέλο αποδεικνύει την τερατώδη δύναμή του, πηγαίνοντας από τα 48 στα 209 περίπου km/h σε 10 sec, με τον οδηγό να μην πιέζει το όχημα στα άκρα, αφού, όπως φαίνεται στο video, το πόδι του αιωρείται πάνω από το πεντάλ του γκαζιού σε αρκετές στιγμές.

Η επιτάχυνση δεν είναι το κύριο θέαμα του video, αφού η «κίνηση» που συναντά η BMW δεν της επιτρέπει να δείξει τις πλήρεις δυνατότητές της, όμως καταφέρνει να φτάσει τα 262 km/h στην Kottenborn και τα 255 km/h λίγο αργότερα, στην Kesselchen.

Δυστυχώς, ο γύρος δεν ολοκληρώνεται, καθώς ο οδηγός εμφανίζεται να πηγαίνει πολύ πιο αργά στο δεύτερο μισό της πίστας, με το video να διακόπτεται και να συνεχίζεται στα pits. Απ' ό,τι φαίνεται, η M3 αντιμετώπισε κάποιου είδους πρόβλημα με τον πίσω αριστερό τροχό, ενώ και ο άξονας ενδέχεται να είχε κάποιο πρόβλημα, που ανάγκασαν τον οδηγό να τερματίσει τον γύρο πριν την ολοκλήρωσή του.

Δείτε το video: