Δείτε μια Bugatti Chiron να "κατεβάζει" 412 km/h στην autobahn (video)


O Τσέχος μεγιστάνας Radim Passer θέλησε να τεστάρει την τελική ταχύτητα της προσωπικής του Chiron. Έτσι διάλεξε ένα χάραμα (για να αποφύγει την κίνηση) την χωρίς όριο ταχύτητας autobahn και "σανίδωσε" το γκάζι! 

  • 26/12/2021

Πολλά είναι στα στοιχεία που κάνουν την Bugatti Chiron  ξεχωριστή. Ο κατάλογος είναι μακρύς και μεταξύ αυτών δεσπόζουσα θέση κατέχει η τρομακτική τελική ταχύτητα. Χάρη στον W12 κινητήρα και στην αεροδυναμική, η Chiron μπορεί να φτάσει τα 420 km/h από τη στιγμή που βγει από το εργοστάσιο.

Ένας από τους κατόχους του εντυπωσιακού supercar, ο Τσέχος μεγιστάνας Radim Passer θέλησε να δει στην πράξη το πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί με τη Chiron του. Προκειμένου να το τεστάρει βγήκε ένα χάραμα (για να μην πέσει σε κίνηση) στην γερμανική autobahn όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας και το σανίδωσε. Τη στιγμή που το πόδι του πάτησε φρένο το κοντέρ έδειχνε 412 km/h και αυτή ήταν η υψηλότερη ταχύτητα που είχε καταγράψει ποτέ ο Passer με όχημα.

Εδώ να σημειώσουμε πως το διαχρονικό -για την γερμανική κοινωνία- ζήτημα αναφορικά με τη θέσπιση ορίων ταχύτητας στην autobahn, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο εσχάτως, με πολλούς διάσημους να τάσσονται υπέρ. Μεταξύ αυτών και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ. 

Δείτε το εγχείρημά του Passer στο παρακάτω video...