Δείτε μία ξεχασμένη BMW E39 M5 να «φρεσκαρίζεται» για δημοπρασία (video)


Όπως όλοι οι σταρ του σινεμά, της τηλεόρασης και του καλλιτεχνικού στερεώματος, ετοιμάζονται και «φρεσκαρίζονται» πριν από κάθε τους εμφάνιση, έτσι κι αυτή η BMW E39 M5 δέχεται το πρώτο της πλύσιμο μετά από χρόνια, πριν βγει στο «σφυρί».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AMMO NYC - YouTube
  • 4/3/2023

Η BMW M5 υπήρξε το απόλυτο σπορ sedan για πολλά χρόνια. Κάθε νέα της γενιά κατάφερνε να μαγέψει τους fans της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τοποθετώντας το μοντέλο στην κορυφή των λιστών με τα πιο δημοφιλή οχήματα παγκοσμίως.

Η γενιά E39 ήταν πράγματι μία από εκείνες που άφησαν εποχή. Θεωρείται από πολλούς η καλύτερη γενιά της M5, κι όχι άδικα. Τώρα, ο Larry Kosilla του καναλιού AMMO NYC, επαναφέρει μία ξεχασμένη E39 M5 στην πρότερη κατάστασή της. Η εν λόγω μονάδα έφτασε στα χέρια του Kosilla μέσω του ενός καλού του φίλου, ο οποίος είχε οδηγήσει για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο όχημα, κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα με αυτό.

Η M5 «κοιμόταν» για χρόνια σε ένα γκαράζ, ως μέρος της πλούσιας συλλογής του ιδιοκτήτη της, και βρισκόταν σε αρκετά καλή κατάσταση, πέρα από τη σκόνη και τις βρωμιές που συνέλεξε με την πάροδο του χρόνου.

Ο ιδιοκτήτης είχε κάνει αρκετές τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο, όμως είχε διατηρήσει όλα τα αυθεντικά μέρη, σε περίπτωση που χρειαζόταν να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση για τον οποιονδήποτε λόγο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι αυθεντικές ζάντες, οι οποίες ανταλλάχθηκαν με ένα σετ BBM LS, τα φανάρια, αλλά και η ανάρτηση, την οποία είχε αντικαταστήσει μία Bilstien PSS9

Το «ταξίδι» της συντήρησης κι επαναφοράς του μοντέλου ξεκίνησε με τη βοήθεια της Speedsport Tuning, η οποία ανέλαβε το πλύσιμο της ανάρτησης, του κινητήρα, και του συστήματοςψύξης και διεύθυνσης. Από εκεί και πέρα, ο Kosilla ξεκίνησε την την αφαίρεση των πολλαπλών στρώσεων σκόνης και βρωμιάς από το αμάξωμα, με τη χρήση πλυστικού μηχανήματος υψηλής πίεσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά καλυμμένο με σκόνη, βοήθησε να διατηρηθεί το χρώμα σε εξαιρετική κατάσταση.

Περνώντας στο εσωτερικό, ο Kosilla βρήκε επίσης αρκετή σκόνη, αλλά και μούχλα, όμως τίποτα που δεν μπορούσε να αφαιρεθεί, αφού τα βακτήρια δεν είχαν περάσει στο εσωτερικό των καθισμάτων, αλλά βρισκόταν μόνο στην επιφάνεια. Μετά από ένα εκτενές και καλό πλύσιμο, η καμπίνα της E39 M5 χρειάστηκε μόνο γυάλισμα και συγύρισμα, προκειμένου να επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αρχικός ιδιοκτήτης «έστειλε» την M5 των 37.000 km σε δημοπρασία, με την εκτιμώμενη τιμή της να αγγίζει τα 80.000 δολάρια μέχρι στιγμής. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να προσθέσει αυτό το εμβληματικό μοντέλο στη συλλογή του, μπορεί να υποβάλλει τη δική του προσφορά στο Cars and Bids.

Απολαύστε το πλύσιμο: