Δείτε μια Mercedes CL 500 να πιάνει την τελική της στην Autobahn (video)


Τα μεγάλα κουπέ της Mercedes ήταν από τα πιο δημοφιλή Gran Turismo πριν από περίπου μια δεκαπενταετία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: YOUTUBE
  • 10/8/2020

Η CL 500 είναι ένα από τα πιο όμορφα μεγάλα κουπέ της δεκαετίας του 2000 και ξεχώριζε κυρίως από τις όμορφες χυτές γραμμές της και την απουσίας μεσαίων κολώνων που της εξασφάλιζαν ένα πολύ ωραίο και κομψό στυλ. Ειδικά με τα παράθυρά της κατεβασμένα.

Γεγονός είναι πως η βασίλισσα της εποχής ήταν η CL 63 AMG, η οποία απέδιδε 610 PS και 1.000 Nm και ήταν για κάποιο χρονικό διάστημα το πιο δυνατό αυτοκίνητο του κόσμου. Αυτό είχε σα συνέπεια η CL 500 με την μισή πάνω κάτω απόδοση -είχε 306 PS και 460 Nm- να βρίσκεται μόνιμα στη σκιά της.

Βέβαια και η AMG και η CL 500, παρά τη χαώδη διαφορά ισχύος που τις χώριζε, είχαν με βάση τη συμφωνία κυρίως μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που εν μέρει ισχύει και σήμερα, την ίδια τελική: 250 km/h. Τα οποία η AMG τα έφτανε φυσικά πολύ πιο γρήγορα.

Η CL 500, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τραβηγμένο στην Autobahn, τα φτάνει πολύ πιο αρχοντικά, με ηρεμία και ησυχία στο εσωτερικό της, γεγονός που κάνει την αίσθηση πολυτέλειας στην καμπίνας της ακόμα πιο έντονη και επιβλητική.

Φυσικά αυτός ο άνετος τρόπος που κινούνταν με πολλά km/h είχε κάνει τις CL εξαιρετικά δημοφιλής σε όσους ήθελαν να καλύπτουν γρήγορα και ξεκούραστα πολλά χιλιόμετρα.