Δείτε ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2018 (Video)


Το EuroNCAP έδωσε στην δημοσιότητα ένα video με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που δοκίμασε μέσα στο 2018.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/12/2018

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν κάνει τεράστια άλματα στον τομέα της ασφάλειας που προσφέρουν στους επιβάτες τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια από αυτά που πάνε το θέμα ακόμα πιο πέρα και ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της κατηγορίας τους.

Το EuroNCAP που κάνει τα crash tests έδωσε στην δημοσιότητα ένα video και μαζί την λίστα με τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν μέσα στο 2018 για διάφορους λόγους. Τα χωρίζει σε τέσσερις βασικές κατηγορίες και παρουσιάζει ποιο είναι το καλύτερο ανάμεσά σε όσα δοκίμασε.

Στα μικρά οικογενειακά ξεχωρίζει η Mercedes Benz A-Class, στα μεγάλα οικογενειακά ξεχωρίζει το Lexus ES το οποίο παίρνει και την πρώτη θέση στην κατηγορία των υβριδικών, ενώ στα crossover ξεχώρισε το Hyundai Nexo.

Στο video βλέπουμε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και το πως συμπεριφέρονται στο κλασικό crash test που όλοι γνωρίζουμε. Αλλά βλέπουμε επίσης και τη νέα τάση στις μετρήσεις του ΕuroNCAP όπου μεγάλη βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα έχουν και τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού σε ειδικές συνθήκες.

Μαζί με το video υπάρχει και μία λίστα με την κατάταξη των μοντέλων με βάση την βαθμολογία που συνέλεξαν στα τεστ. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται μοντέλα της Lexus, της Mercedes, της Volvo κ.λπ. ενώ στην βάση της λίστας αυτοκίνητα όπως το Suzuki Jimny, το Jeep Wrangler και το Fiat Panda τα οποία έχουν πάρει κακή βαθμολογία, λόγω κυρίως της απουσίας των ηλεκτρονικών βοηθημάτων που κρίνονται πλέον ως απαραίτητα.