Δείτε πώς κατασκευάστηκε το Subaru WRX STI των 874 ίππων για το Gymkhana (Video)


Η επιστροφή της Subaru στη διαδικασία του θεαματικού «Gymkhana» σήμαινε και τη δημιουργία ενός ειδικά κατασκευασμένου για την περίσταση οχήματος. Ας δούμε πώς αυτό εξελίχθηκε.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/2/2021

Η απόφαση για την αποχώρηση της Ford και του Ken Block από τη διαδικασία των θεαματικών βίντεο «Gymkhana» σήμαινε ότι άνοιγε ξανά ο δρόμος για την επιστροφή της Subaru σε αυτή. Άλλωστε, στα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς είχαν χρησιμοποιηθεί τα τότε WRX STI και είχαν ταυτιστεί με αυτή. 

Φυσικά, οδηγός ήταν ο Ken Block ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από τον θεσμό αλλά να διαθέσει την υλικοτεχνική υποδομή και την εμπειρία του στον Travis Pastrana, ο οποίος τον διαδέχτηκε για το «Gymkhana 11». Το αυτοκίνητο που θα οδηγούσε ο τελευταίος έπρεπε να είναι ικανό να ανταπεξέρχεται στις απαιτητικές δοκιμασίες των τηλεοπτικών γυρισμάτων. 

Έτσι οι άνθρωποι της Subaru Motorsport και της Vermont SportsCar αποφάσισαν να δημιουργήσουν το κατάλληλο όχημα, βασιζόμενοι στο πρόσφατο WRX STI. Έχοντας την άδεια και την κατάλληλη χρηματοδότηση, εξέλιξαν και κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο το οποίο μόνο κατ’ όνομα και σχήμα αμαξώματος θυμίζει το μοντέλο παραγωγής. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε ο κινητήρας των 2,3 λίτρων που αυτό διαθέτει ο οποίος μετασκευάστηκε εκ βάθρων ώστε να αποδίδει 874 PS. 

Στο παρακάτω βίντεο, διάρκειας περίπου 27 λεπτών της ώρας, που έδωσε στη δημοσιότητα η Subaru μπορούμε να δούμε πώς αυτό υλοποιήθηκε, ποια προβλήματα έπρεπε να λύσουν οι μηχανικοί κατά την κατασκευή του, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το τηλεοπτικό συνεργείο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.