Δείτε πως κατασκευάζεται ένα Tesla Model 3 μέσα σε 48 δευτερόλεπτα! (Video)


Αν και στην πραγματικότητα χρειάζεται πολύ περισσότερο, το μικρό αυτό video είναι πολύ ενδιαφέρον και με τον τρόο του αρκετά ενδεικτικό για την Tesla.
 

  • 30/12/2018

Για την Τesla το Model 3 λίγο έλειψε να αποτελέσει το κύκνειο άσμα της εταιρίας, καθώς αργησε αρκετά να μπει στην παραγωγή, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις στους πελάτες, ενώ μόλις τώρα αρχίζει να βρίσκει τον στόχο του για 5.000 μονάδες παραγωγής την εβδομάδα.

Στο μικρό αυτό video που έχει γίνει με μια ειδική τεχνική, βλέπουμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πως κατασκευάζεται ένα Model 3 στην μία από τις δύο γραμμές παραγωγης που υπάρχουν στο εργοστάσιο του Fremont στην Καλιφόρνια.

Το ενδιαφέρον στο video εστιάζεται όχι μόνο στην όλη διαδικασία, αλλά και στο γεγονός ότι στην όλη φάση της συναρμολόγησης του αυτοκινήτου εμπλέκονται σαφώς πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από ότι σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που τα ρομπότ κυριαρχούν.

Αυτό εξηγεί ίσως σε μεγάλο βαθμό τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του Model 3 ενώ πιθανόν να δίνει και την απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται ότι η ποιότητα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν είναι αντίστοιχη των χρημάτων που κοστίζει ούτε βεβαίως των ευρωπαικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως παρουσιάζει ενδιαφέρον η εικόνα ενός αυτοκινήτου να σχηματίζεται από ένα απλό πλαίσιο. Και δείχνει ότι η Tesla, έστω και την ύστατη ώρα, βρήκε τον τρόπο να  πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της.