Δείτε πώς κατασκευάζεται η Chevrolet Corvette C8 στο Κεντάκι (video)


Το εργοστάσιο του Bowling Green στο Κεντάκι των ΗΠΑ έχει μία ιστορία κατασκευής των Corvette εδώ και τέσσερις δεκαετίες. 

  • 3/2/2023

Το 1984 ανοίγει τις πύλες του το εργοστάσιο του Bowling Green στο Κεντάκι, κατασκευάζοντας αρχικά την C4 Corvette

Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το ίδιο εργοστάσιο συνεχίζει να κατασκευάζει τις Corvette, και συγκεκριμένα τη C8, την νεότευκτη E-Ray, τη Stingray και την Z06.

Στο κανάλι savagegeese στο YouTube, θα βρει κανείς ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς τη διαδικασία κατασκευής των θρυλικών μοντέλων, που διαφέρει σημαντικά από εκείνη άλλων μοντέλων της Chevrolet.

Η εν λόγω διαδικασία ξεκινά με τη βαφή κάθε πάνελ ξεχωριστά, προτού σταλεί στη γραμμή παραγωγής αργότερα. Την ίδια ώρα, κατασκευάζεται η αλουμινένια «μπανιέρα», που είναι και το μόνο μέρος που «παίρνει ζωή» μέσα στο εν λόγω εργοστάσιο - όλα τ' άλλα έρχονται σε αυτό έτοιμα και συναρμολογούνται.

Έπειτα, εγκαθίσταται μέσα στο σασί το σύστημα μετάδοσης, με τον κινητήρα LT2 V8 να έρχεται ήδη εγκατεστημένος - δεν ισχύει το ίδιο για τον LT6 των 5,5 lt, που κατασκευάζεται εκεί.

Τέλος, μπαίνουν η ανάρτηση και τα πάνελ κάτω από το σασί, προτού βαφεί και περάσει την τελευταία εξονυχιστική εξέταση για τυχόν ατέλειες. 

Κάπως έτσι, στο Bowling Green κατασκευάζονται ως και 200 οχήματα τη μέρα.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο: