Δείτε πώς κατασκευάζεται το «Tesla Killer», το κατά κόσμον Lucid Air (Video)


To Lucid Air, το αυτοκίνητο που κοιτάει στα μάτια τις κορυφαίες προτάσεις της Tesla, πέρασε στην παραγωγή και η αμερικανική φίρμα προσφέρει μια κλεφτή ματιά μέσα από το εργοστάσιο που διατηρεί στην Arizona.

  • 5/4/2021

Η Lucid Motors κυκλοφόρησε ένα λεπτομερές βίντεο που αποκαλύπτει την διαδικασία παραγωγής του ηλεκτρικού Air.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου γίνεται στο εργοστάσιο της Lucid στην Αριζόνα. Η πρώτη περίοδος κατασκευής, στο εργοστάσιο αυτό, ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και όπως φαίνεται θα είναι ικανή να κατασκευάζει 34.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, φαίνονται όλα τα στάδια της παραγωγής του Air. Τα περισσότερα κομμάτια όπως, το εξωτερικό, το εσωτερικό και το σύστημα μετάδοσης κίνησης του αυτοκινήτου τοποθετούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Lucid.

Προς το τέλος του βίντεο, η ομάδα της Lucid κάνει τους τελευταίους ελέγχους ποιότητας στο αυτοκίνητο, προτού πάρει το πράσινο φως για την αγορά.

Η ναυαρχίδα της Lucid, η έκδοση Dream του Lucid Air, αναμενόταν να έρθει στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αλλά θα καθυστερήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς αυτής.

Η τιμή του θα αγγίξει τα 145.000 ευρώ, αλλά οι κρατήσεις για την έκδοση αυτή έχουν σταματήσει μιας και η προσφορά της έχει εξαντληθεί.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.