Δείτε πως λειτουργεί το Adaptive Aero της νέας Porsche 911 (Video)


Mπορεί η εμφάνιση και το σχέδιο να μην αλλάζουν σημαντικά (και δεν πρέπει άλλωστε), όμως κάτω από το αμάξωμα η εξέλιξη προχωρά με γοργά βήματα για κάθε νέα γενιά της Porsche 911.

  • 23/2/2019

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η 911 ήταν ένα εξ' αρχής λάθος αυτοκίνητο που η επιμονή της Porsche κατάφερε να το φέρει στις μέρες μας ως την επιτομή του σπορ μοντέλου. Η αργή εξέλιξη διόρθωσε όλα τα εκ γενετής λάθη και όπως φαίνεται αυτή η αργή εξέλιξη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Στο video που δόθηκε στην δημοσιότητα βλέπουμε την αεροδυναμική μελέτη που έχει γίνει στη νέα γενιά, και το Adaptive Aero Kit όπως το ονομάζει η Porsche. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εταιρίας έδωσαν μεγάλη σημασία στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα αλλά και των υπόλοιπων μηχανικών μερών, κάνοντας μία ιδανική εκμετάλλευση του αέρα που κινείται γύρω και πάνω από το αμάξωμα.

Στο video βλέπουμε τον περίπλοκο τρόπο που ο αέρας ξεκινά από τους εμπρός αεραγωγούς και καταλήγει στον κινητήρα αλλά και στα φρένα. Ενώ βλέπουμε και τα ενεργά flaps στην μάσκα. Παράλληλα βλέπουμε και πως λειτουργεί η πίσω αεροτομή η οποία αλλάζει γωνίες ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Σε απότομο φρενάρισμα εκτείνεται πλήρως λειτουργώντας ως αερόφρενο, ενώ σε ταχύτητες μέχρι 170 km/h βρίσκεται σε επίπεδη θέση ώστε να μειώνεται η κατανάλωση. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα πολύ πιο γρήγορο αυτοκίνητο από το μοντέλο που αντικατέστησε, δείχνοντας ότι η αργή αυτή εξελικτική οδός  που ακολουθεί η Porsche έχει σημαντικά αποτελέσματα.