Δείτε πως συναρμολογείται ένας V8 της νέας BMW Σειράς 8 Coupe (Video)


Η συναρμολόγηση του νέου οκτακύλινδρου κινητήρα τεχνολογίας BMW M Performance TwinPower Turbo στην έδρα του BMW Group υπερέχει λόγω υψηλής τεχνολογικής και κατασκευαστικής ακρίβειας και ποιότητας.

  • 5/7/2021

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe συναρμολογείται τώρα στο Dingolfing, ενώ ο κινητήρας της πιο δυναμικής έκδοσης κατασκευάζεται στο κύριο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μόναχο. Παράλληλα με την έναρξη παραγωγής του πολυτελούς σπορ οχήματος, έχει ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση των πρώτων V8 κινητήρων της BMW M850i xDrive Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.5 – 10.0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 240 – 228 g/km). 

Ο 4.4 V8  ισχύος 390 kW/530 hp του μοντέλου της BMW M Performance κατασκευάζεται στο παραδοσιακό πλέον εργοστάσιο του BMW Group, όπου σύγχρονες hi-tech διαδικασίες και οι προηγμένες ικανότητες του έμπειρου προσωπικού ενσωματώνονται στη διαδικασία παραγωγής που χαρακτηρίζεται από κορυφαίο επίπεδο κατασκευαστικής ποιότητας. 

Ο κινητήρας κατασκευάζεται με υψηλή ακρίβεια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων τεχνικών που φροντίζουν για μία εξατομικευμένη διαδικασία παραγωγής. Το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή του νέου V8 αποστέλλονται στο Μόναχο από το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του εργοστασίου του BMW Group στο Landshut, συναρμολογούνται σε βάσεις μεταφοράς με ενσωματωμένες μονάδες συλλογής δεδομένων και υποβάλλονται σε μηχανική επεξεργασία με υψηλού επιπέδου ακρίβεια. 

Η ικανότητα που έχει αναπτυχθεί για εξαιρετικά αποδοτικές και περίπλοκες κινητήριες μονάδες στις εγκαταστάσεις του Μονάχου αξιοποιείται επίσης στην παραγωγή των 6 ή 8-κύλινδρων κινητήρων των μοντέλων BMW M και των V12 κινητήρων της BMW M760Li xDrive και αυτοκινήτων Rolls-Royce. Έτσι επιτυγχάνεται συμμόρφωση με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασυμβίβαστη ποιότητα διαδικασιών, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για αξιοσημείωτες επιδόσεις και οδηγική απόλαυση στο τιμόνι της νέας BMW M850i xDrive Coupe.