Δείτε πως τα πήγε το Audi Q5 Sportback στο τεστ αποφυγής (video)


To νέο Audi Q5 Sportback μπήκε στην πίστα και δοκιμάστηκε σε ακραία οδηγικά σενάρια με στόχο να αποδείξει την άρτια συμπεριφορά του στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KM77.COM-YOUTUBE
  • 8/12/2022

Το ισπανικό km77.com μπήκε για ακόμα μία φορά στην πίστα και πραγματοποίησε το τεστ αποφυγής στο νέο Audi Q5 Sportback, στην έκδοση 45 TFSI, προκειμένου να εντοπίσει -αν υπάρχουν- τα τρωτά του σημεία.

Η πραγματικότητα είναι πως τα πήγε περίφημα. Στο πρώτο πέρασμα, στα 75 km/h, πέρασε εξαιρετικά, εκπλήσσοντας ακόμα και τον οδηγό, που προσπάθησε να αντιδράσει σε μία υπερστροφή που δεν ήρθε ποτέ.

Το Q5 ήταν σταθερό και ελεγχόμενο σε όλη τη διαδικασία του σλάλομ, και έμεινε έτσι ακόμα κι όταν έφτασε τη μεγαλύτερη ταχύτητα, στα 79 km/h.

Υπήρχε βέβαια υποστροφή, που μείωνε την ταχύτητα του Q5, αν και στο τέλος το αυτοκίνητο μπορούσε να κρατήσει την πορεία του και να μη χτυπήσει κανέναν κώνο ως τον τερματισμό.

Σημαντικό να αναφερθεί πως το εν λόγω μοντέλο ήταν εξοπλισμένο με την προαιρετική πνευματική ανάρτηση, καθώς και τις ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά Pirelli Scorpion, ενώ διαθέτει 2λιτρο κινητήρα με ήπιο υβριδικό σύστημα απόδοσης 264 PS.

Δείτε το video της δοκιμής...