Δείτε πώς τα πήγε το Ford Focus στο τεστ αποφυγής (video)


Το Ford Focus στην 4η γενιά του περνά από το περίφημο τεστ διαφυγής και δεν απογοητεύει.

  • ΦΩΤΟ: km77.com - YouTube
  • 29/4/2023

To Ford Focus βρίσκεται στην 4η γενιά του, έχοντας ήδη βγει εκτός παραγωγής για την αγορά των ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη συνεχίζει να κυκλοφορεί.

Το -θρυλικό πια- hatchback ίσως να μην κυκλοφορεί σύντομα ούτε στις αγορές που τώρα έχει θέση, και έτσι ένα τεστ των ικανοτήτων και του χειρισμού του έχει ενδιαφέρον, καθώς ίσως η τρέχουσα να είναι και η τελευταίαγενιά του.

Συγκεκριμένα, το ισπανικό km77.com, που ειδικεύεται σε αυτά τα περίφημα τεστ αποφυγής, έβαλε το Focus στην κούρσα εμποδίων και κατέγραψε την πορεία του σε βίντεο που ανέβασε το YouTube.

Το εν λόγω μοντέλο φέρει τον κινητήρα Ecoboost του 1L με turbo και ήπια υβριδική τεχνολογία, που αποδίδει 127PS στις 6000 σ.α.λ. Πέρα από αυτήν την επιλογή στον κινητήρα, υπάρχει κι ένας πιο ισχυρός κινητήρας 1L, ένας ντίζελ 1,5L και το Focus ST με τον κινητήρα των 2,3L που φτάνει τα 283 PS.

Στο τεστ, το αυτοκίνητο φορά ελαστικά Continental EcoContact 6, ενώ είναι εξοπλισμένο με το πακέτο ST-Line, που προσφέρει καλύτερες, πιο σφιχτές αναρτήσεις.

Στην πρώτη προσπάθεια στους κώνους, το Focus δεν τα πάει καλά, αλλά σε αυτό μοιάζει να ευθύνεται κι ο οδηγός που δεν είναι προετοιμασμένος για το πώς θα αντιδράσει το αυτοκίνητο. Μετά από κάποια περάσματα, το αυτοκίνητο περνά το τεστ με ταχύτητα 76 km/h.

Δείτε το σχετικό βίντεο: