Δείτε πως τα πήγε το Honda Civic e:HEV στο τεστ αποφυγής (video)


To υβριδικό Honda μπήκε στην πίστα και δοκιμάστηκε σε ακραία οδηγικά σενάρια με στόχο να αποδείξει την άρτια συμπεριφορά του στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.  

  • 17/11/2022

Το ισπανικό km77.com μπήκε για ακόμα μία φορά στην πίστα και πραγματοποίησε το τεστ αποφυγής στο νέο Honda Civic προκειμένου να εντοπίσει -αν υπάρχουν- τα τρωτά του σημεία.

Το υβριδικό μοντέλο εφοδιάζεται με τη νέα μπαταρία ιόντων λιθίου 72 κυψελών και δύο συμπαγών, αλλά ισχυρών ηλεκτρικών κινητήρων όπου συνδυάζονται με έναν 2.0 lt άμεσου ψεκασμού βενζινοκινητήρα που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Συνδυαστικά, το σύστημα αποδίδει μέγιστη ισχύ κινητήρα 135 kW (184 PS) και 315 Nm ροπής.

Το μοντέλο της δοκιμής φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 διαστάσεων 235/40 R18. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video η ιαπωνική πρόταση τα πήγε αρκετά καλά με την ταχύτητα εισόδου να ορίζεται στα 77 km/h και σε γενικές γραμμές άφησε θετικές εντυπώσεις στον οδηγό για τον τρόπο με τον οποίο «κολλάει» στο έδαφος, υπακούωντας με ακρίβεια στις εντολές που του δίνονται.

Στο σλάλομ το Honda Civic έκανε χρόνο 24,3 sec. πιάνοντας στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης του km77.com τα Ford Fiesta, Jaguar F-Pace και Kia Sportage.

Δείτε το video της δοκιμής...