Δείτε πώς τα πήγε το Range Rover Sport P510e στο τεστ αποφυγής (video)


Το θηριώδες Range Rover Sport P150e ζορίζεται αρκετά στο περίφημο κι απαιτητικό τεστ αποφυγής.

  • ΦΩΤΟ: KM77.COM-YOUTUBE
  • 11/1/2023

Οι εκδόσεις PHEV του Range Rover Sport μπορεί να ειναι ισχυρές, όμως δεν είναι καθόλου ευκίνητες, όπως αποκάλυψε το πρόσφατο τεστ αποφυγής ταράνδου του km77.com

Η γνωστή ιστοσελίδα από την Ισπανία υπέβαλε το ηλεκτρικό SUV στη δοκιμασία αποφυγής ταράνδου, αλλά και αυτή του σλάλομ. Το συγκεκριμένο τεστ πραγματοποιήθηκε με την έκδοση P510e του μοντέλου, η οποία φέρει έναν κινητήρα straight-six 3,0 L, μία μπαταρία χωρητικότητας 38,2 kWh, και έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 143 PS ισχύος. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στα 517 PS, ενώ η ροπή είναι 700 Nm. 

Για το τεστ χρησιμοποιήθηκαν τροχοί 23 ιντσών και ελαστικά Pirelli Scorpion Zero All-Season. 

Δεν πρόκειται για ένα ελαφρύ όχημα, κι αυτό φαίνεται. Τα 3.030 kg που «κουβαλά» το SUV κατάφεραν να αποδώσουν ικανοποιητικά στο σλάλομ, καθώς αυτό ολοκλήρωσε τη δοκιμασία σε 26,1 sec, κάνοντάς το ανεπαίσθητα ταχύτερο από το Range Rover SWB P440e PHEV, το οποίο ολοκλήρωσε το ίδιο τεστ σε 26,3 sec.

Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά στο πρώτο τεστ όμως. Η πρώτη δοκιμή έγινε στα 77 km/h, όμως το θηριώδες SUV παρουσίασε μεγάλη υποστροφή, με τον οδηγό να μην έχει καμία ελπίδα να διατηρήσει το όχημα μέσα στην πίστα της δοκιμασίας, και καταλήγοντας να πέφτει πάνω σε 5 κώνους.

Κι άλλες προσπάθειες έγιναν, τόσο στα 71 km/h αλλά και στα 70 km/h, όμως και πάλι, όπως στην αρχική δοκιμή, το P510e παρουσίασε υποστροφή. Η υψηλότερη ταχύτητα που κατεγράφη στο τεστ, και οδήγησε σε επιτυχία, με το όχημα να περνά τη δοκιμασία, ήταν τα 69 km/h.

Δείτε το βίντεο: