Δείτε πως θα ήταν μια έκδοση off road της Bugatti Chiron


Η επονομαζόμενη Terracross παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Περισσότερο από αυτό ενός πολυτελούς SUV Bugatti.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/2/2021

Η Bugatti μπορεί να έχει μόνο πλαίσιο και ένα κινητήρα στη διάθεσή της αλλά από την άλλη έχει μια μοναδική ικανότητα να παρουσιάζει συνεχώς ειδικά hypercars που βασίζονται σε αυτά. Hypercars σαν τις Divo, Centodieci, Chiron Pur Sport, Chiron Super Sport αλλά και το La Voiture Noire, που θα είναι ένα και μοναδικό και φυσικά το πιο ξεχωριστό από όλα. Φυσικά και το πιο ακριβό και μάλιστα με διαφορά.

Τι είναι όμως αυτό που λείπει από τις μέχρι στιγμής παραλλαγές της Chiron; Μια έντονα off road στοιχεία. Σαν και αυτή παρουσιάζει ο βιομηχανικός σχεδιαστής Rafal Czaniecki που έχει έδρα στην κινέζικη μεγαλούπολη Shenzhen.

Ο Czaniecki λοιπόν ονομάζει την off road Bugatti Terracross και θεωρούμε πως αν έβγαινε στην παραγωγή θα γινόταν ανάρπαστη από τους αγοραστές μοντέλων της κατηγορίας. Και βέβαια θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα από το όποιο SUV με τα σήματα της Bugatti.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που δημιουργούν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του συμπεριλαμβάνονται η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι έντονες προεκτάσεις των φτερών σε συνδυασμό με τους πραγματικά θηριώδεις τροχούς, οι προβολείς στην οροφή αλλά και η σχάρα-βάση για τη ρεζέρβα στο πίσω μέρος.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν προκύψει με εκτύπωση 3D, ενώ ταυτόχρονα έχουν αλλάξει και πολλά από τα στοιχεία του αμαξώματος. Όσο για τον κινητήρα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον W16 των 8.000 cc με τα τέσσερα turbo.